Sylvi Listhaug (FrP). Foto: Carina Johansen / NTB

FrP-leder Sylvi Listhaug er oppgitt over opplysningene om regjeringens Huitfeldt-plan. Hun mener Huitfeldt er et dårlig valg til stillingen som USA-ambassadør.

Spekulasjonene om at Støre-regjeringen planlegger å gi jobben som USA-ambassadør til Anniken Huitfeldt, er blitt styrket av opplysninger blant annet fra VG.

Document har omtalt saken tidligere i dag, se artikkel under.

Et slikt valg av norsk ambassadør i USA har skapt reaksjoner. Ikke minst har FrP-leder Sylvi Listhaug kommet på banen med sterk kritikk, i en sak  i VG:

– Dersom dette stemmer utviser Jonas Gahr Støre svært dårlig dømmekraft. Dette er en av de mest prestisjetunge toppjobbene i utenrikstjenesten, en stilling som er altfor viktig til at Arbeiderpartiet skal kunne bruke den i et forsøk på å kvitte seg med internpolitiske stridigheter, skriver Listhaug i en e-post til VG.

Listhaug fortsetter sin tirade mot regjeringen, og spesielt Ap:

– Vi registrerer at Ap-staten er tilbake, der man gir verv og posisjoner til partikollegaer, skriver hun.

Hun viser til at Støre sparket Huitfeldt som utenriksminister i fjor.

Han viste blant annet til Huitfeldts habilitetsak for å forklare valget sitt. Hun mener det er ytterst merkelig at hun nå brått skal inn i varmen igjen, og betros med Norges viktigste diplomat-jobb:

– Jeg vil minne statsministeren på at det kun er få måneder siden han ikke hadde tillit til Huitfeldt som utenriksminister. At hun nå kort tid senere plutselig skulle være kvalifisert til denne stillingen fremstår veldig spesielt, skriver Listhaug.

Hun legger avslutningsvis til:

– Vi mener at den best kvalifiserte søkeren må få den viktigste jobben i norsk utenrikstjeneste. Etter det vi kan se i mediene er det åpenbart at det finnes andre kandidater med bedre kvalifikasjoner.

Det skinner igjennom at Listhaug mener Huitfeldt her får en slik jobb på bekostning av mer kvalifiserte personer, som dessverre for dem ikke har tilsvarende bakgrunn og kontakter i Arbeiderpartiet som det Huitfeldt har.

Les også:  

Regjeringen har bestemt seg for Huitfeldt – venter bare på USAs godkjenning

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.