Den tidligere utenriksministeren Anniken Huitfeldt vil om kort tid få ny jobb i Washington D.C. Det synes ikke Sylvi Listhaug noe om.

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på ansettelsen. Hun mener Ap går tilbake til gamle vaner.

– Dersom dette stemmer er det bare å slå fast at Arbeiderpartistaten er tilbake der man gir verv og posisjoner til egne folk, sier Listhaug til VG.

Listhaug mener statsminister Jonas Gahr Støre utviser dårlig dømmekraft, og peker på Støres egne ord fra tidligere.

– Jeg vil minne statsministeren om at han for kun få måneder siden mente at Huitfeldt var uegnet som utenriksminister. Da virker det spesielt at hun kort tid etter plutselig skal være kvalifisert for en av de mest prestisjetunge stillingene i norsk utenrikstjeneste, sier Listhaug.

Frp-lederen mener ansettelsen sender uheldige signaler, og at Ap prøver å skifte fokuset over på noe annet.

– Det er en altfor viktig stilling til at Arbeiderpartiet skal bruke den i et forsøk på å kvitte seg med intern uro. Frp mener de best kvalifiserte skal få jobber i utenrikstjenesten. Vi anerkjenner at Huitfeldt er dyktig og har bred erfaring fra utenrikspolitikk, men hun er ikke den beste kandidaten, sier Listhaug.

Huitfeldt måtte gå av som utenriksminister i oktober etter at ektemannen hadde handlet aksjer i flere børsnoterte selskaper mens hun var utenriksminister.

Hun har absolutt ingen erfaring fra diplomatiet, men får nå den gjeveste ambassadørposten man kan oppnå.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.