Global Times – en fremtredende statlig kinesisk avis – applauderer Modis utenrikspolitikk, Indias strategiske selvtillit, voksende globale stormaktsstatus og landets aktive utforming av et overbevisende nasjonalistisk «Bharat-narrativ».

En selvsikker pol i en multipolar verden

Zhang Jiadong, direktør for Centre for South Asian Studies ved Fudan Universitet, fremhever i en kronikk publisert 2. januar Indias bemerkelsesverdige resultater de siste fire år.

I kronikken anerkjenner han også Indias økonomiske vekst, forbedrede byplanlegning og endrede strategi i internasjonale relasjoner, især i forhold til Kina:

– India har alltid betraktet seg selv som en verdensmakt. Det er imidlertid mindre enn ti år siden India gikk fra «multibalansering» til «multitilpasning», og nu utformer landet en stormaktsstrategi hvor landet blir en pol i en multipolar verden. Den store hastigheten det skjer med er et sjeldent fenomen i de internasjonale relasjoners historie.

Geopolitisk faktor ingen kan overse 

– På det politiske og kulturelle område har India beveget seg fra å understreke demokratisk konsensus med Vesten til å fremheve «indisk demokrati». Med dette uttrykker India en ambisjon om å frigjøre seg fra sin koloniale arv for politisk og kulturelt å bli en global aktør.

Avslutningsvis hevder Zhang at et sterkt og selvsikkert India er en «geopolitisk faktor som verdens nasjoner ikke kan overse»:

– Indias strategi gir global gjenlyd på diplomatiske, økonomiske og kulturelle områder og markerer en milepæl i landets utvikling.

India stiger. Vesten synker uten å se det selv. Går stikk motsatt vei i synet på islam

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.