Mange tenker kanskje på julenissen som en snill fyr som gir gaver til barna. For noen muslimske innvandrere ser han derimot ut til å være en ond, hvit rasist som sprer islamofobi.

Tysk statspoliti leter etter en gruppe ungdommer som er mistenkt for å ha skadet en middelaldrende mann utkledd som julenisse på vei for å opptre på et arrangement i Hessen. Dette melder Remix News.

Det 54 år gamle offeret skulle opptre på Königsalm på Königsplatz i byen Kassel 6. desember da han ble oppsøkt av en gjeng med ungdommer som krysset gata og konfronterte ham.

Offeret, Rainer B., sier at gjengen besto av flere tenåringer med migrantbakgrunn på rundt 15 år. Han fortalte politiet at de fornærmet ham, kalte ham en «djevel» og en «tjukk mann» og beordret ham til å fjerne julenissekostymet.

Angriperne sa at de var muslimer og at Tyskland var «deres land». Dette rapporterer avisen Hessische/Niedersächsische Allgemeine (HNA).

Da mannen nektet, ble gjengen voldelig og slo ham. Dette resulterte i skader i nakken og revner i kostymet hans. I selvforsvar slo mannen en av angriperne sine i ansiktet, og fikk dem til å flykte.

Offeret bemerket at flere personer var vitne til angrepet. I stedet for å gripe inn, lo de av ham og applauderte migrantene som angrep ham.

Rainer B. fortsatte for å opptre på arrangementet i sitt skadede julenissekostyme, men på grunn av utseendet hans etter overfallet ble fotografier med de fremmøtte barna kansellert.

Offeret var likevel stoisk etter angrepet, og insisterte på at hendelsen ikke ville hindre ham i å fortsette som julenisse også neste år.

«Jeg fortsetter», uttalte han til lokale medier. Julenissen la til at han planlegger å bevæpne seg med pepperspray fremover for å sikre at han kan forsvare seg selv.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.