NTB

Ved en videregående skole i Jönköping fikk elever en oppgave som gikk ut på teoretisk å planlegge et terrorangrep. Læreren som ga oppgaven, er blitt suspendert.

SVT
har fått innsyn i oppgaveteksten, og kanalen mener det er tydelig at målet med oppgaven var teoretisk å planlegge et terrorangrep som kan drepe så mange uskyldige sivile som mulig.

Utdanningsetaten i Jönköping kommune anmeldte læreren onsdag, men politiet har allerede sagt at de ikke kommer til å gå videre med saken fordi det ikke er gjort noe straffbart.

– Vi ser alvorlig på hendelsen, sier sjefen for etaten, Henrik Natt och Dag, til kanalen.

Ifølge elever som SVT har snakket med, sa læreren først at elevene kunne velge mellom å gjøre oppgaven eller sende en epost der de begrunnet hvorfor oppgaven er upassende.

Læreren er suspendert uten lønn. I en tekstmelding til kanalen skriver læreren at oppgaven gikk ut på at elevene skulle skrive en protest mot oppgaven, og læreren mener det var tydelig.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.