Elbiler har nesten 80 prosent flere problemer og er generelt mindre pålitelige enn biler drevet av konvensjonelle forbrenningsmotorer. Det viser en ny studie fra Consumer Reports.

Consumer Reports siste rapport kommer etter at bilkjøpere kan dra nytte av en føderal skattefradrag verdt opptil 7500 dollar for å kjøpe elbil, og bilprodusentene lanserer en rekke nye modeller. Allikevel går salget av elbiler trått. Amerikanerne vil ikke ha batteridrevne biler, og lagrene fylles opp av usolgte biler av denne typen.

Amerikanere vil ikke ha elektriske biler

Det er flere årsaker til den labre interessen for elbiler i USA, men høye kostnader spiller en rolle. I tillegg til bilen trenger man kostbart ekstrautstyr, som blant annet ladestasjoner hjemme. Nå viser det seg at det også vil koste langt mer å vedlikeholde en elbil sammenlignet med en fossildreven bil.

Plug-in hybrider har et enda dårligere resultat, med nesten 150 prosent flere problemer i snitt. Vanlige hybridbiler er derimot et lyspunkt med omtrent 25 prosent færre problemer enn fossildrevne biler, skriver CBS News.

– Denne historien er i realiteten en beskrivelse av voksesmerter, sier Jake Fischer, seniorsjef for biltesting hos Consumer Reports.

Fischer mener det kun handler om å finne løsninger på problemene. Denne prosessen vil sannsynligvis ta en god del tid. Inntil videre er situasjonen slik at elbiler har betydelig kortere levetid enn fossildrevne biler, noe som også øker kostnadene for bilholdet.

Elbileiere rapporterer særlig om problemer med batteriet og ladesystemet. I tillegg er det brist i hvordan karroseripaneler og interiørdeler passer sammen.

Den høyest rangerte modellen for pålitelighet er Toyotas 4Runner. De fem beste merkene ifølge rapporten er Lexus, Toyota, Mini, Acura og Honda. Verst er Jeep, Volkswagen, Rivian, Mercedes-Benz og Chrysler.

Funnene er basert på en undersøkelse blant Consumer Reports’ medlemmer om problemer de har hatt med kjøretøyene sine det siste året. Den nåværende rapporten inkluderte data om mer enn 330.000 kjøretøy laget mellom 2000 og 2023, med noen få rapporter om nye 2024-modeller.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.