Stadig flere nordmenn er uenige med myndighetenes angrep på fossile biler. Syv av ti mener det bør være lov å kjøpe nye bensin- og dieselbiler også etter 2025.

Norske borgere blir stadig mer skeptiske til Stortingets vedtatte mål om stans i salget av fossildrevne biler fra 2025. 71 prosent sier nei til et forbud.

Det viser tall fra Norsk medborgerpanel, presentert av Bergens Tidende.

Undersøkelsen viser at vi blir stadig mer negative til Stortingets vedtatte mål om å stoppe salget av nye diesel- og bensinbiler fra 2025. Skepsisen øker ettersom vi kommer nærmere sluttdato.

For seks år siden sa 57 prosent nei, nå er andelen økt til 71 prosent. (NTB)

Kvinner er mer positivt innstilt til et forbud mot salg av nye fossildrevne biler enn menn, og unge er mer positive enn eldre.

Stipendiat Ingrid Kvåle Faleide skriver i en kommentar til avisen at nordmenn viker unna når tiltakene går på valgfriheten løs.

– Motstanden mot utfasing av fossilbiler er nok til dels et uttrykk for at folk ikke støtter tiltak som betyr innskrenking av valgfriheten.

Norsk medborgerpanel er en forskningsdrevet spørreundersøkelse om nordmenns holdninger til viktige samfunnstema, som drives av Universitetet i Bergen.

Les også:

Billige elbiler virker som en uoppnåelig drøm

Kjøp billetter til lesermøtet her!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.