Fem personer ble skadet, og tre av de skadde skal være barn. Dette skjedde under et knivangrep mot en gruppe unge mennesker i Dublin. En jente og en kvinne skal være alvorlig skadet.

Gjerningsmannen skal ha angrepet kvinnen først, for deretter å gå til angrep mot barna.

Angrepsmannen ble stanset av sivile vitner som grep inn, ifølge Daily Mail. En kniv ble funnet på åstedet.

Vitner sier at forbipasserende grep inn da overfallsmannen angrep gruppen utenfor en skole. Tre barn og en voksen kvinne ble skadet under angrepet. I tillegg ble en voksen mann også sendt på sykehuset med skader.

– Without thinking, I just took across the road to help out. Me and an American lady formed a ring around him saying we’d wait on the Garda.

Dette sa Siobhan Kearney til RTE.

Også flere unge menn skal ha grepet inn for å stanse knivangrepet, som Daily Mail tror må ha skjedd utenfor Gaelscoil Cholaiste Mhuire, en barneskole med elever i aderen 5 til 12 år.

Ifølge RTE skal gjerningsmannen ha angrepet kvinnen med kniv før han gikk til angrep mot barna. Mannen skal også blitt skadet, trolig av de som grep inn for å stanse ham. Den mistenkte får behandling på sykehus, der politiet venter på å få avhøre ham.

Irlands justisminister Helen McEntee sier hun er «dypt sjokkert» over «det rystende angrepet på tre uskyldige barn og kvinner i Dublin i dag».

Det er foreløpig ukjent hvilken etnisitet gjerningsmannen hadde, men det kan uansett nevnes at nettopp McEntee var en av foregangsfigurene for å åpne Irlands grenser for masseinnvandring, da hun i 2022 ga amnesti til alle illegale migranter som allerede oppholdt seg på den irske øya.

Mange i kommentarfeltet under RTEs rapport publisert på X stiller spørsmål om hvem gjerningspersonen var og hvor han kom fra.

Det reageres også på at irsk politi utelukker at dette var et terrorangrep, samtidig som de hevder at de ikke utelukker noen ting.

Oppdatering: Ifølge The Liberal skal den mistenkte gjerningsmannen være en migrant fra Algerie. Dette er ikke bekreftet fra irsk politi ennå. RTE melder av busstrafikken i området er stanset på grunn av en spontan demonstrasjon som nå pågår i nærheten av åstedet.

Les også:

Stor demonstrasjon mot innvandring i Dublin

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.