Det brøt ut opptøyer i Dublin torsdag etter at en mann hadde gått løs på en kvinne og tre barn utenfor en skole, midt på ettermiddagen.

Politiet ser ut til å ha mistet kontroll med situasjonen. Først sa de det ikke handlet om terror, men så sa politidirektør Drew Harris at de ikke utelukket noen ting.

Da går ryktebørsen og ryktene ville ha det til at det var en utlending som sto bak. Politiet får ikke lov av politiske myndigheter eller forstår ikke at ubekreftede upresise meldinger er det verste som skjer i en slik situasjon. Gjerningsmannen ligger på sykehus, så politiet kunne stilt alle spekulasjoner i bero hvis de ville.

Da gjør politiet det bare verre ved å spille tøffe.

Harris fordømmer det han omtalte som «skammelige scener» i nærheten av åstedet. Han advarte mot spredning av desinformasjon om knivangrepet i sosiale medier.

– Vi har en fullstendig gal hooligan-gruppe drevet av høyreekstrem ideologi, involvert i alvorlig vold. Vi innhenter ressurser for å håndtere dette. Og dette kommer til å bli håndtert ordentlig, sa Harris ifølge den irske kringkasteren RTE.

Harris viste til at opptøyene startet mens politiet fortsatt arbeidet på åstedet og med sikring av bevismateriale. (NTB)

Befolkningen lurer på hvorfor politiet ikke kan være like tøffe mot innvandrere. De har hørt det samme i flere år: Hvis folk reagerer er de høyreekstreme.

Når sannheten kommer for en dag og ryktene stemmer, har politiet mistet enda mer tillit.
Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.