Irsk politi har sperret av åstedet der en mann knivstakk fem personer i Dublin den 23. november 2023. Foto: Brian Lawless / PA via AP / NTB.

Mannen i 50-årene som sist torsdag knivstakk tre barn i Dublin og alvorlig skadet ett av dem, er av algerisk opphav og ble arrestert og utvist fra Irland i 2003, men fikk senere stats­borgerskap i landet.

Det opplyser høytstående irske politikilder til Sunday Times.

A five-year-old girl who was seriously injured in a knife attack involving a man of French Algerian origin that sparked far-right riots in Dublin is from a migrant background.

Den utviste mannen bekjempet utvisningsvedtaket rettslig, og i 2008 fikk han oppholdstillatelse av Irlands justisdepartement, og ble altså etterhvert naturalisert irsk borger.

Tilstanden er kritisk for jenta på fem år som ble alvorlig skadet i knivangrepet, mens en seks år gammel jente og en fem år gammel gutt som fikk mindre alvorlige skader, er utskrevet fra sykehus.

Også to voksne, en mann og en kvinne, ble skadet i angrepet, som utløste opptøyer i Dublin, der transportmidler ble satt i brann, butikker ramponert og plyndret, og 60 politifolk ble angrepet.

Den voksne kvinnen, som ble alvorlig skadet, hylles for å ha forsvart barna mot knivmannen, som selv ligger skadet på sykehus.

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.