CDU i Hessen kaster De Grønne ut av regjeringen. Ministerpresident Boris Rhein fra CDU ønsker å forhandle med SPD om dannelsen av en fremtidig delstatsregjering. Dette avslutter en ti år lang koalisjon mellom de svarte og grønne.

De Grønne (Die Grünen) er beslektet med det norske MDG, og sitter i regjering nasjonalt. Robert Habeck fra De Grønne er visekansler, og ligner ikke så mye på det norske MDG. Han har vist en viss forståelse for at energi faktisk er viktig, og at man derfor ikke kan stenge ned samfunnet inntil såkalt klimavennlig og stabil energi faktisk eksisterer.

Habeck har i tillegg vist klar og tydelig støtte til Israel i den pågående krigen med Hamas.

Robert Habeck: – Hamas har erklært den siviliserte verden krig, og må tilintet­gjøres

CDU er partiet til Angela Merkel, og navnet tilsier at det er en kristendemokratisk union.

Den nasjonale regjeringen samarbeider De Grønne med sosialdemokratene SPD. Nå ser det ut til at regionen Hessen vil få en regjering hvor CDU blir partner med SPD, og De Grønne blir stående utenfor, ifølge Focus Online.

Dette ble kjent først i dag. Den føderale lederen for De Grønne, Omid Nouripour, er skuffet og sier på X at dette er «en dårlig dag for Hessen».

«CDUs avgjørelse er fullstendig uforståelig etter 10 år med godt samarbeid.»

Det er allerede oppnådd enighet mellom SPD og CDU om utvidelse av barnehageplasser og flere ansatte i barnehagene. Begge parter var også like bekymret for fremtiden til industristedet og situasjonen til offentlig ansatte.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.