T.v. De grønnes leder Ricarda Lang. Foto: © Raimond Spekking. T.h. AfD-leder Alice Weidel. Foto: Sandro Halank cc by-sa 4.0 /Wikimedia Commons.

En meningsmåling som opinionsintituttet Insa har utført for Bild am Sonntag, viser at Alternative für Deutsch­land (AfD) har større oppslutning enn De grønne, og nå er Tysklands tredje største parti etter unionspartiene CDU/CSU og det sosialdemokratiske partiet SPD.

Det er første gang siden 2018 at AfD større enn De grønne på en menings­måling, skriver den tyske avisen, som kaller resultatet for De grønne et sjokk.

CDU/CSU leder klart med 28 prosents oppslutning, mens SPD får 21 prosent. Deretter følger AfD med 16 prosent og De grønne med 15 prosent. Det fridemokratiske partiet FDP, som sitter i regjering med sosialdemokratene og De grønne, må nøye seg med 7 prosent.

De grønnes tilbake­gang forklares med upopulære «klima­tiltak» fra den tyske regjeringen.

En annen meningsmåling viste nylig at hele 79 prosent av de spurte er imot et forslag til lovforbud mot oppvarming av olje og gass som støttes av Tysklands klima- og økonomimister Robert Habeck.

Forbudet innebærer at det må gjøres kostbare arbeider i millioner av boliger i Tyskland, og det er ikke gitt at staten kommer til å subsidiere de massive utskiftningene av tradisjonelle oljefyrer.

 

Måling: Tyskere flest vil hverken forby olje­fyring eller biler med forbrennings­motor

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.