Den venstrevridde nyhetsorganisasjonen Vice Media Group varsler flere nedskjæringer og masseoppsigelser i kjølvannet av allerede kraftige kutt tidligere i år.

Vice Media Group starter en omstillingsprosess som vil føre til at en rekke ansatte slutter, melder nyhetsnettstedet Deadline.

Bemanningskuttet innebærer at flere av produksjonene av de faste nyhetsprogrammene tas av lufta.

Samtidig som nyheten om nedbemanning og kutt i Vice-gruppen ble kjent torsdag, kom også meldingen om at medienettstedet Jezebel legger ned for godt.

23 ansatte må gå fra redaksjonen, som har hatt en feministisk profil, med målgruppe og innhold rettet mot yngre kvinner og rundt kulturstoff.

– I dag er nok en skikkelig tøff dag i mediabransjen: dusinvis av mine Vice-kolleger blir permittert globalt, og vi fikk nettopp nyheter om at Jezebel, hvor jeg jobbet i årevis, blir lagt ned, skriver senior-reporter for Vice, Anna Merlan, torsdag ettermiddag på Twitter.

Samtidig legger hun mye av skylden for det økonomiske trøbbelet på Elon Musk og hans X/Twitter.

– Nyheter kan ikke være dominert av individuelle nyhetsformidlere, KI (kunstig intelligens) -generert søppel, og noen få hovedstrøms-medier, skriver hun på X.

– Det er dumt at jeg tweeter dette nå (skriver på X, red. anm) siden Twitter er dominert av de verste menneskene online, legger Merlan til i en lengre utredning om saken og nyheten om de varslede kuttene og nedleggelsene.

Kilder:

https://twitter.com/annamerlan/status/1722635978152514025

https://deadline.com/2023/11/vice-layoffs-1235597967/

https://variety.com/2023/digital/news/jezebel-shutting-down-go-media-layoffs-1235785877/

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.