I Police State sier Dinesh d’Souza er at måten man bygger en politistat på er å samle mennesker som ikke har noen skrupler og gi dem frie hender. Her har mediene et stort ansvar. De har bygget en hatmaskin mot Trump og hans velgere over så lang tid at den er blitt selvgående. Kritisk sans er eliminert. Da 6. januar inntraff sto alt klart: Et enormt nett kartla alle som hadde befunnet seg i Washington den dagen. De ble alle kontaktet. Mange stolte på FBI og fortalte det so det var: De hadde vært i Washington for å høre Trump. Det var nok. Da var de byttedyr som skulle jages til døde. Bokstavelig talt.

Lara Logan har laget et rørende portrett av en av dem som ikke klart vekten av politistaten og dens hjelper: Matthew Perna var ikke skapt for rettstortur og inkvisisjon. Han trodde han kunne stole på FBI og aktoratet. For sent oppdaget han at de var ute etter å knuse ham.

Historien om Perna gjør inntrykk fordi han er så sympatisk og egentlig en apolitisk fyr. Han ville bare være venner med verden. Han forsto ikke det som hadde skjedd i Washington. De som hadde forsøkt å undergrave Trump innenfra, satt nå på toppjobbene i administrasjonen. De hadde forbrutt seg grovt mot demokratiet to ganger, nå ville de knuse motstanderen med alle midler. 6. januar var en gavepakke og mye tyder på at det var en inside job. Det mener Julie Kelly som er den som kan mest om 6. januar.

Hun har også skrevet om Pernas skjebne.

Vi forutsetter at myndighetene deler vår humane innstilling til livet. Det gjør ikke folkene rundt Biden. De er, for å bruke et uttrykk av Kash Patel: Government gangsters.

Perna var inne i Rutundaen i Capitol Hill mellom 15-20 minutter. Han gjorde ingen skade hverken på folk eller eiendom. Da han oppdaget sitt navn på FBIs liste over etterlyste tok han kontakt 18. januar. Han trodde saken ville la seg løse på en minnelig måte. En bot? En betinget dom? Husk hundretusener hadde deltatt i George Floyd-opptøyene sommeren og høsten 2020. Politiet hadde hatt nok med å forsvare seg. Nancy Pelosi kalte dem SS. Det skjedde ingenting med folk som hadde knust, ranet og smadret mennesker.

Men med 6. januar var det annerledes. De var tiltenkt en helt annen skjebne.

En viktig forutsetning for en politistat er å ha en anseelig andel av befolkningen som vender seg mot «samfunnsfiender» og utstøter dem. Det hadde mediene lykkes med i Russia-collusion-hysteriet som gikk over flere år. Selv når rapporter konkluderte med at det var tøv, fortsatte mediene.

6. januar-tiltalte ble frosset ut i sine lokalsamfunn. Det samme ble familien. Dette var en vesentlig del av straffen.

Whenever his hometown paper, the Sharon Herald, published an article on its social media account about Perna, the majority of replies were “horrible and brutal,” his aunt, Geri Perna, told me on the phone Sunday. After more than a year of legal and public torture, Perna saw no way out.

On Friday night, Matthew Perna hung himself in his garage.

“They broke him, they mentally broke him,” Geri said through racking sobs as she explained why her loved one ended his life. “He had run out of hope. I know he couldn’t take it any more.”

Justisdepartementet har håndplukket aktorer som vet hvordan man knuser et menneske. Matthew Graves har ansvaret for 6. januar-sakene i Washington. Han anstrenger seg for å påføre de tiltalte maksimal straff og smerte.

Faren skrev til dommeren og ba om at han skulle ta menneskelige hensyn.

“We lost many friendships after the news was plastered all over the local newspapers,” his father, Larry, wrote to Judge John Bates seeking leniency for his son. “We were no longer comfortable going out in public, something I never in my life thought I would experience in the town where our family was respected and well known. This past year cost Matthew his income, the love of his life, his friendships, and his standing in the community. He will never be the same, and I ask that you take all of this into consideration before sentencing him.”

Men Graves gjorde det stikk motsatte: Brukte loven som et våpen. Rett før saken hans kom opp, fikk Perna beskjed om at den var utsatt. Det var kommet til skjerpende omstendigheter og han risikerte 20 års fengsel.

Det knakk Perna. Han hang seg i garasjen.

Perna hadde forsøkt å få kontakt med topp-politikere for at de skulle gripe inn. Han kjørte hele veien til Mar-a-Lago og leverte et brev til Trump, men uten å nå frem.

Det er mange som har Pernas blod på hendene sier hans tante Gerry Perna og Julie Kelly er enig.

Matthew Perna was failed by the country he loved, demonized by the news media, tormented by the world’s most powerful law enforcement, ignored by political leaders of both parties, and betrayed by a federal judge sworn to defend justice not appease the whims of a vengeful regime.

They all have blood on their hands now.
Dette er dagens Amerika. Justisen har alltid vært så som så, folk har vært dømt på tynne bevis. Men dette er noe annet. Dette er en juridisk killing machine.
Julie Kelly oppgir at fem hun kjenner til har tatt livet av seg. Folk dømmes til 51 måneder og sitter hele tiden i varetekst.
De skal vite at de er en lus i apparatets mektige hender.
Men motstanden vokser.
Biden og Demokratene forvandler USA til et fascistisk land og mediene er like stille som i tredveårene, de som aller mest har brukt Aldri mer!

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.