Ytringsfriheten er i ferd med å bli innskrenket i Norden. Den danske regjering har lagt frem et lovforslag som vil forby skjending av religiøse skrifter, først og fremst Koranen. Men hendelsene 7. oktober har lagt seg imellom. Danske muslimer reagerer med aggresjon mot jøder, og det er i ferd med å oppstå en splittelse mellom dansker og muslimer, og på venstresiden mellom dansker og deres muslimske venner.

Danske muslimer har åpent tilkjennegitt at de er imot ikke bare Israel, men også jøder.

Et grelt eksempel er mottagelsen den kjente Folketings-politikeren fra Radikale Venstre, Zenia Stampe, fikk da hun la ut en melding om at hun ville delta i fakkeltoget Det jødiske samfund avholder 9. november for å markere Krystallnatten.

Meldingen ble ikke godt mottatt av hennes muslimske venner, som overfuste henne.

For et vestlig menneske er dette et bevis på at historien ikke betyr noe og at blod palestinsk og muslimsk blod er tykkere enn alle andre bånd, bånd til Danmark og danske verdier. De betyr ingenting.

Reaksjonene er ikke enestående. Det har vært mange av dem.

En av dem var sykepleieren Sam Suleiman ved Ålesund sykehus, som demonstrativt la ut en melding om at han støtter Hamas, og at han var glad de «ryddet opp» i Sør-Israel.

Meldingen vakte berettiget oppsikt og gikk sin runde på sosiale medier. Det hjalp ikke at Suleiman fjernet den.

En av dem som plukket den opp, var Uwe Max Jensen, frilansjournalist i Danmark. Han laget en historie som Document.dk la ut og som senere ble lagt ut på Document.no.

Nå har Suleiman klaget Document.no inn for Pressens Faglige Utvalg, som har bestemt seg for å gi klagen full behandling. Det betyr at den skal opp i Utvalget.

Document har grunnet på saken. Suleiman anklager Document for å ha publisert opplysninger «vi ikke har noe med». Det er ikke første gang vi støter på den oppfatning hos innvandrere – Suleiman er annengenerasjons fra Libanon – at det er de som bestemmer over opplysningene om dem som ligger ute i offentligheten.

Hei mitt navn er Sam Suleiman. Artikkelforfatteren har ikke vært i kontakt med meg for å skrive artikkelen. Jeg samtykker verken i at artikkelen kan bruke navnet mitt eller bildene av meg.

Artikkelen nevner også min mor og min bror, som ikke har noe med saken og gjøre.

Artikkelen er særdeles grov i forhold til at mye av innholdet er oppdiktet eller antakelse fra artikkelforfatteren. Jeg oppfatter den også som rasistisk.

Håper dere kan hjelpe med å få den fjernet, eller i det minste fjerne navnene våre eller bildene. Ingenting av det som er i artikkelen er det gitt tillatelser for verken fra meg eller min mor eller bror.

Det er ikke slik det fungerer. Det er lov å innhente opplysninger om familie og bakgrunn fra åpne kilder. Suleiman kan klage over feil opplysninger, men ikke over fakta.

Det er noe som heter å få i både pose og sekk. Innvandrere blir innbilt at Norge vil gi dem nettopp dette. Det offisielle Norge gir dem denne oppfatningen, men det gjør ikke befolkningen. Spør du dem, er det andre regler: Innvandrere må innordne seg som alle andre. De kan ikke ha særregler.

Suleiman har stått frem som forsvarer av Hamas når disse har begått de verste massakrer på jøder siden Holocaust. Han hyller dem. Dette er langt over streken. Ikke minst fordi han gjør det i sykepleieruniform på et offentlig sykehus.

Sam Suleiman blir fornærmet fordi vi kaller ham innvandrer. Han er født i Norge og har avtjent verneplikt her.

Han er derfor teknisk sett annengenerasjon, og han viser typiske trekk på å være mer lojal mot sine medbrakte verdier enn overfor de norske. Det er ikke en norsk verdi å hylle massemord, spesielt ikke på jøder, og dette faller langt utenfor ytringsfrihetens rammer.

Suleiman kaller seg selv en rabagast i unge år. Han var aktiv bokser med et visst ry og var rangert som fjerde best i Norden. Men han hadde ingen utdannelse. Så han bestemte seg for å bli sykepleier og senere intensivsykepleier.

I 2019 ble han intervjuet av Universitetsavisa.no. Suleiman var blitt rollemodell. Han underviste andre sykepleierelever om yrkets muligheter.

Tidligere bokser motiverte studenter til å bli sykepleiere
– Ingen jeg kjenner ville veddet ei knappenål på at jeg kom til å bli sykepleier, sa Sam Suleiman da han holdt foredrag for mannlige sykepleierstudenter i Ålesund.

Suleiman hadde en posisjon. Han visste at han ville bli hørt hvis han uttalte seg på sosiale medier etter 7. oktober. Men han feilbedømte sitt publikum. Reaksjonene var sterke.

Suleiman krøp til korset i Sunnmørsposten: Sjukepleier i Ålesund hyllet Hamas; -Det er jo så drøyt det jeg har gjort.

Men det var for sent:
Opprettar personalsak etter Hamas-uttaler

Nå har Suleiman klaget Document inn for Pressens Faglige Utvalg. Det synes å være en del av renvaskingen.

Men går det an? Suleiman gjentar det samme forsvaret for Hamas som han sto for etter 7. oktober. Når det gjelder karakteristikken at han støtter massedrap, skriver han:

Dette er en påstand, og det er ikke riktig. Jeg støtter ikke massemord eller å utrydde jødene, og har tatt avstand fra dette i Sunnmørsposten 10. oktober. Jeg støtter Hamas av helt andre grunner enn at de er islamister eller har utøvd terror. Hamas er den sterkeste myndigheten for palestinerne og de vant det mest demokratiske valget i Midtøstens historie i 2006. Allikevel ble de isolert på Gaza. Jeg støtter Hamas fordi de ikke finner seg i Israels daglige overgrep, undertrykkelser og drap på palestinere. Hadde de fått regjere på Vestbredden hadde ikke Israel turt å bygge en eneste bosetning der. Og vi hadde ikke hatt denne massakren som skjedde 7. oktober. Hamas ønsker fredsavtale med Israel etter grensene fra 1967, og de er ikke ettergivende på dette kravet. Det er ikke mer enn rimelig. Jeg skriver også eksplisitt «sionister» i bildet som er delt, ikke jøder. Det er ingen tilfeldighet. Sionisme oppleves av palestinere som ren rasisme og apartheid, noe det er også.

Suleiman nevner ikke at han i Sunnmørsposten 10. oktober tar avstand fra seg selv og sin egen post. Hvis du har Hamas tatovert på underarmen, er det kanskje ikke snakk om noe innfall at du hyller massemord? I sin PFU-klage forsøker han å få i pose og sekk: støtte Hamas og samtidig renvaske dem. Kanskje også et element av ære spiller en rolle. Full botsgang sitter langt inne.

Suleimans historiebeskrivelse er avslørende. Hvis Hamas hadde styrt på Vestbredden, ville det ikke vært en eneste bosetning der, skriver Suleiman. Hvorfor ikke? Ville de blitt utsatt for samme metoder som Hamas brukte 7. oktober?

At Hamas vil godta en fredsavtale ut fra 1967-grensene, motsies av Hamas’ eget charter og hva lederne sier selv.

Slik oppsummerer no.wikipedia.org charteret.

Landet Palestina har vært og vil alltid være en islamsk waqf, fordi det en gang ble erobret av islam.[23] Ingen har lov til å oppløse denne bestemmelsen som gjelder for alle land som er underlagt islamsk sharialov.

Islamsk kunst i frihetskrigen skal bidra til ideologisk mobilisering.

Det islamske samfunn er solidarisk. Den eneste mulighet for islam, kristendom og judaisme til å leve i «fred og fordragelighet» med hverandre er under islam. «Peace and quiet would not be possible except under the wing of Islam. Past and present history are the best witness to that.»[2]

Fienden må møtes av folket som en samlet kropp. Dersom et lem lider vil resten av kroppen respondere med å føle de samme smertene. Fienden driver kollektiv avstraffelse, plyndrer, forfølger dem som flykter, har tydd til beinknusing, åpnet ild med og uten grunn mot barn, kvinner og gamle, opprettet fangeleirer med umenneskelige forhold og mer til.[24] «I sin nazi-pregede opptreden gjorde jødene ingen unntak for kvinner eller barn»[25] Fiendens mål er å skape frykt hos alle, og de behandler dem som de verste krigsforbrytere. «Deportasjon fra hjemlandet er en form for mord.»[25]

Norge er ettergivende i møtet med islamismen og jihadismen. Hamas legger ikke skjul på sine hensikter.

Sam Suleiman feilberegnet sitt publikum da han la ut den første meldingen. Men måten han ordlegger seg på under tilbaketoget, viser at det er spill for galleriet.

Det er oppsiktsvekkende at Norsk Sykepleierforbund så lett faller for palestinsk propaganda om feilbombingen av sykehuset og heller ikke korrigerte presentasjonen da det ble klart at raketten kom fra Islamsk Hellig Krig.

Norske oppvoksende generasjoner er i ferd med å bli bøyd inn under en islamsk oppfatning av virkeligheten. Derfor var det riktig å sette søkelyset på Sam Suleiman.

 

MIFF reagerer sterkt på Sykepleier­forbundets sørgebånd

Den opprinnelige teksten på Document.no 10. oktober:

Sykepleier ved Ålesund sykehus støtter terrordrap!

av Uwe Max Jensen

 

En intensivsykepleier med mellomøstlig bakgrunn vekker for øyeblikket stor oppstandelse i det norske samfunnet.

48 år gamle Sam Suleiman, som jobber ved Ålesund sykehus, har lagt ut et bilde på sosiale medier der han viser en tatovering på venstre arm med navnet til terrorgruppen Hamas.

Bildet ble, ifølge norske medier, lagt ut på Instagram etter den blodige hendelsen 7. oktober 2023, der Hamas drepte minst 900 mennesker i Israel.

I tillegg er minst 100 mennesker tatt som gisler av terrorgruppen, og de er i umiddelbar livsfare. Blant gislene finnes babyer, barn, eldre mennesker, kvinner og menn.

På bildet skriver sykepleieren Sam Suleiman at Hamas-terroristene er hans brødre og at islamistene skal «rydde opp» i «det gamle Palestina». Sam Suleiman antyder åpenbart at de skal utrydde og drepe «sionister», som er en betegnelse for jøder som støtter staten Israel.

Sam Suleiman tok det kontroversielle bildet på en sykehusavdeling ved Ålesund sykehus. Annengenerasjons-innvandreren er iført sykehusets arbeidsuniform. I bakgrunnen ser man avansert sykehusutstyr, inkludert utstyr fra elektronikkfirmaet Philips.

Kommunikasjonssjefen for det lokale helsevesenet, May-Helen Molvær Grimstad, bekrefter overfor norske medier at Sam Suleiman er ansatt som vikar ved Ålesund sykehus.

48 år gamle Sam Suleiman har bakgrunn fra Libanon, som tradisjonelt huser mange palestinere. Han er sønn av innvandrerkvinnen Fatima Suleiman, som jobbet for Ålesund kommune frem til våren 2019.

Sam Suleiman har tre søsken, inkludert broren Ramsy Suleiman, som deltok i den norske versjonen av realityprogrammet Big Brother.

Sam Suleiman har en imponerende boksekarriere bak seg, med over 70 kamper i ringen. Han begynte å bokse som 15-åring og var på et tidspunkt rangert som nummer fire i Norden.

Det er ikke uvanlig, spesielt blant innvandrere fra Midtøsten, å drive med kampsport. IS-terroristen Omar El-Hussein, som drepte to menn henholdsvis ved Krudttønden og synagogen i København, var en ivrig thai-bokser.

Som 30-åring avsluttet Sam Suleiman sin boksekarriere og utdannet seg til sykepleier ved Høgskolen i Ålesund.

I 2013 videreutdannet Sam Suleiman seg til intensivsykepleier. Dette er en spesiell stilling ved sykehuset der helsepersonell tar vare på spesielt behandlingstrengende pasienter som ofte er i livsfare og ikke ved bevissthet.

Sam Suleiman har beskrevet seg selv som en «vilter ungdom» i sine unge år, og han har opptrådt som rollemodell i norske medier.

Det passer dårlig med at Sam Suleiman støtter massemord begått av en islamistisk terrorgruppe i Midtøsten som ønsker å utrydde jøder.

Norske myndigheter opplyser at de undersøker denne bekymringsfulle saken med den terrorstøttende arabiske sykepleieren.

Kommunikasjonssjef May-Helen Molvær Grimstad fastslår at sykepleieren Sam Suleiman har uttrykt sin personlige mening.

Saken er skrevet for et dansk publikum.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.