StopAntisemitism er en organisasjon i USA som avslører grupper og individer som fremmer hets mot det jødiske folk og Israel og engasjerer seg mot antisemittisk atferd.

Siden terrorangrepet mot Israel har de hatt travle dager og publiserer flere ganger daglig avskyelige antisemittiske ytringer som gir assosiasjoner til andre verdenskrig.

Jødehaterne er ikke høyreekstremister med nazi-flagg i profilen sin, men heller leger, advokater og statsansatte.

Document har sett nærmere på noen av dem som har mistet sine lukrative jobber og blitt kjente og foraktede fjes på sosiale medier.

Folkemordere, demoniske, grådige, pedofile og tilbakestående

En radiolog fra Beverly Hills har blitt sparket fra sin lukrative jobb etter å ha delt antisemittiske innlegg på sin X-konto:

– Det eneste sionistene er overlegne på, er løgn, bedrag og folkemord.

– Sionister er folkemordere, demoniske, grådige, pedofile og tilbakestående.

– De sinte små sionistiske krigsgrisene er forbanna for at deres løgner og bedrag ikke lenger fungerer. Makten deres avtar, de er redde og gjør motstand.

Dr. Andrew Thierry var medisinsk sjef ved Expert MRI og uttalte på X at han ikke lenger var tilknyttet selskapet.

Selv om Thierry publiserte en tam unnskyldning etter at han ble sparket, ble han møtt med enda mer kritikk da beklagelsen hans var bare tomme ord og ved at han gjorde det fordi han hadde mistet jobben sin.

Mange er sjokkerte over at denne avskyelige antisemittismen kommer fra velutdannede personer i viktige stillinger:

– Hvordan kan en lærd person være så hensynsløs med ordene sine? Hvordan kan en pasient føle seg komfortabel under hans omsorg? 

Thierry har vært i praksis i over et tiår, er utdannet ved Michigan State University College of Human Medicine og en sertifisert lege ved American Board of Radiology.

Ikke rart at Hitler ønsket å bli kvitt dem

– Ikke rart at Hitler ønsket å bli kvitt dem alle, skrev Nozima Husainova med en smilefjes-emoji på Instagram. Kommentaren har blitt slettet sammen med 25-åringens Instagram og andre kontoer på sosiale medier.

– We terminated the employment of the person who made the revolting antisemitic comment on social media. We condemn antisemitism and all hate speech and do not tolerate it in our bank, a Citi spokesperson said.

Husainova jobbet for Citibank, og banken bekrefter overfor New York Post at hun har fått sparken. De fordømmer antisemittisme og all hatytring og tolererer ikke at bankansatte kommer med avskyelige antisemittiske kommentarer på sosiale medier.

Håper dere dør en sakte og forferdelig død

En advokat som jobbet ved Illinois State Comptroller’s Office – statens revisorkontor – har fått sparken for en antisemittisk tirade der hun fortalte en jøde at hun håpet de ble sendt til gasskammeret:

– Hitler burde ha utryddet dere alle.

Sarah Chowdhury omtalte jøder som utøy og sa i private meldinger på Instagram at alle sionister burde betale.

I andre meldinger skrev hun:

– Forhåpentligvis sender noen deg miltbrann eller gift og at du dør en sakte og forferdelig død. Hun la til at hun ber til Gud om at det vil skje og avslutter med å kalle personen for jævla jøde.

– Fucking Jew.


Chowdhury ble også kastet ut av stillingen som president i South Asian Law Association, skriver New York Post.  Chowdhury sa at hun er ekstremt lei seg for de upassende og forkastelige kommentarene, og ba om unnskyldning til personen hun sendte dem til, skriver The Post.

– De beklager alle etter at de ble tatt. Lykke til med å få en annen godt betalt jobb, skriver Dough i kommentarfeltet.

Tannlege fjerner plakater av savnede israelere

En tannlege i Miami som ble fanget av et kamera mens han fjernet plakater av savnede israelere som er tatt til fange av Hamas, hevdet at handlingene hans ble feiltolket og at han i stedet fremmet fred.

ElKoussa ble umiddelbart sparket fra sin stilling i den Miami-baserte kosmetiske tannlegegruppen, CG Smile. Nå prøver han å få tilbake jobben sin, skriver New York Post. ElKoussa sa at handlingene hans ble tatt ut av kontekst fordi klippet, som har blitt sett mer enn fire millioner ganger, var så kort.

– Dessverre ble videoen min på fire sekunder tatt helt ut av kontekst. Alt var feiltolkning, og jeg synes det er veldig trist at det ble feiltolket, sa ElKoussa på en pressekonferanse torsdag.

ElKoussa klaget over at hans tidligere arbeidsgiver fremstilte det som en handling som støttet terrorisme:

– Det er det … motsatte, det er for å fremme fred, det er for å deeskalere situasjonen vi går gjennom og sørge for at våre lokalsamfunn er trygge.

– It’s the very very very contrary, it’s to promote peace, It’s to deescalate the situation that we’re going through and make sure that our communities are safe.

Oh, what a beautiful morning

Dr. Magod Abuarabia er medisinsk direktør for Karen Wilson Smithbauer Comprehensive Center for Breast Care ved Beaumont Hospital, Dearborn, skriver StopAntisemitism.

– Hva var hennes svar på at 1300 israelere (inkludert 34 amerikanere) ble slaktet den 7. oktober?

– En tegneserie av «What a beautiful morning, what a beautiful day» sammen med #IFKYK – if you know, you know – (hvis du vet, så vet du) – en klar referanse til Hamas-massakren.

– Dette er avskyelig @CorewellHealth. Deres jødiske pasienter fortjener å bli behandlet av noen som ikke støtter terrorister som slakter babyer, kvinner og eldre!

Abuarabia jobber i Dearborn, Michigan, hvor omtrent 54,5 % av innbyggerne har opphav fra Midtøsten eller Nord-Afrika (MENA), de fleste av dem arabiske, ifølge folketellingsdata for 2020. Det er en økning på syv prosent fra  folketellingsdata for 2019 som viste at 47 % av Dearborn-befolkningen har arabiske aner.

Per i dag er hun ikke blitt fjernet fra stillingen.

Hets mot jøder er ikke hatprat i Norge

Dessverre er dette bare noen få eksempler på den avskyelige antisemittismen vi har vært vitne til verden rundt siden terrorangrepet mot Israel. Vi ser det også i Norge, landet hvor begrepene mangfold og inkludering ytres av venstresiden daglig.

Et grelt eksempel er en sykepleier i Ålesund, Sam Suleiman, som støtter terrordrap! Document skrev om saken.

Sykepleieren Suleiman har uttrykt sin personlige mening, sa kommunikasjonssjef May-Helen Molvær Grimstad.

Hva skjedde med paragraf 185, som sier at offentlige hatytringer kan straffes med bot eller fengsel inntil tre år? Eller gjelder det kun hvis du sier at det finnes bare to kjønn eller du kaller en muslim som hetser politiet og Sylvi Listhaug for en korrupt kakkerlak?

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.