En intensivsykepleier med mellomøstlig bakgrunn vekker for øyeblikket stor oppstandelse i det norske samfunnet.

48 år gamle Sam Suleiman, som jobber ved Ålesund sykehus, har lagt ut et bilde på sosiale medier der han viser en tatovering på venstre arm med navnet til terrorgruppen Hamas.

Bildet ble, ifølge norske medier, lagt ut på Instagram etter den blodige hendelsen 7. oktober 2023, der Hamas drepte minst 900 mennesker i Israel.

I tillegg er minst 100 mennesker tatt som gisler av terrorgruppen, og de er i umiddelbar livsfare. Blant gislene finnes babyer, barn, eldre mennesker, kvinner og menn.

På bildet skriver sykepleieren Sam Suleiman at Hamas-terroristene er hans brødre, og at islamistene skal «rydde opp» i «det gamle Palestina.» Sam Suleiman antyder åpenbart at de skal utrydde og drepe «sionister,» som er en betegnelse for jøder som støtter staten Israel.

Sam Suleiman tok det kontroversielle bildet på en sykehusavdeling ved Ålesund sykehus. Annengenerasjonsinnvandreren er iført sykehusets arbeidsuniform. I bakgrunnen ser man avansert sykehusutstyr, inkludert utstyr fra elektronikkfirmaet Philips.

Kommunikasjonssjefen for det lokale helsevesenet, May-Helen Molvær Grimstad, bekrefter overfor norske medier at Sam Suleiman er ansatt som vikar ved Ålesund sykehus.

48 år gamle Sam Suleiman har bakgrunn fra Libanon, som tradisjonelt huser mange palestinensere. Han er sønn av innvandrerkvinnen Fatima Suleiman, som jobbet for Ålesund kommune frem til våren 2019.

Sam Suleiman har tre søsken, inkludert broren Ramsy Suleiman, som deltok i den norske versjonen av realityprogrammet Big Brother.

Sam Suleiman har en imponerende boksekarriere bak seg, med over 70 kamper i ringen. Han begynte å bokse som 15-åring og var på et tidspunkt rangert som nummer fire i Norden.

Det er ikke uvanlig, spesielt blant innvandrere fra Midtøsten, å drive med kampsport. IS-terroristen Omar El-Hussein, som drepte to menn henholdsvis ved Krudttønden og synagogen i København, var en ivrig thai-bokser.

Som 30-åring avsluttet Sam Suleiman sin boksekarriere og utdannet seg til sykepleier ved ‘Høgskolen i Ålesund.

I 2013 videreutdannet Sam Suleiman seg til intensivsykepleier. Dette er en spesiell stilling ved sykehuset der helsepersonell tar vare på spesielt behandlingstrengende pasienter, som ofte er i livsfare og ikke ved bevissthet.

Sam Suleiman har beskrevet seg selv som en «vilter ungdom» i sine unge år og har opptrådt som rollemodell i norske medier.

Det passer dårlig med at Sam Suleiman støtter massemord begått av en islamistisk terrorgruppe i Midtøsten som ønsker å utrydde jøder.

Norske myndigheter opplyser at de undersøker denne bekymringsfulle saken med den terrorstøttende arabiske sykepleieren.

Kommunikasjonssjef May-Helen Molvær Grimstad fastslår at sykepleieren Sam Suleiman har uttrykt sin personlige mening.

 

Fra document.dk
Saken er skrevet myntet på et dansk publikum

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.