Wolfgang Steiger. Stillbilde: Wirtschaftsrat der CDU e.V. / YouTube.

Migranter som ikke vil arbeide og som fremfor alt ikke vil integrere seg, må forlate Tyskland snarest, mener general­sekretær Wolfgang Steiger i det økonomiske rådet til det kristelig-demokratiske partiet CDU.

«De Israel-fiendtlige demonstrasjonene i tyske gater etter Hamas-terroren viser overtydelig at innvandreres grad av integrering ikke lar seg måle kun ved sysselsettingsgraden eller viljen til å lære språket», sier Steiger til Die Welt

Steiger børster støvet av tanken om en tysk Leitkultur:

«Det handler om å formidle retts- og verdisystemet som grunnlag for sosial sameksistens», fortsetter Steiger. «Det omfatter udiskutabelt prinsipper som ytringsfrihet, religionsfrihet, kvinners rettigheter, omgang med minoriteter og statens voldsmonopol.»

CDUs økonomiske råd representerer et bredt spekter av nærings­interesser i Tyskland, og rådets president deltar fast i CDU-ledelsens møter, selv om rådet i seg selv ikke tilhører parti­organisasjonen.

Det behøves tester som gir oss muligheten til å sortere ut innvandrere som er fiender av Tysklands sosiale orden, mener Steiger.

Tyskland kan ikke akseptere parallell justis, ghettoisering, kvinne­fiendtlighet, barne­ekteskap og anti­semittisme. Dette er også viktig med henblikk på kvalifisert utenlandsk arbeidskraft som Tyskland har presserende behov for.

Die Welt konfronterer ikke Steiger med hvordan man skal forholde seg til at alt dette allerede finnes i Tyskland i stort omfang – ei heller hvordan lite integrerings­villige innvandrere som allerede bor i landet, kan tvinges til å forlate det.

Uttalelsene vitner likevel om at det er skjedd et stemnings­skifte hva masse­innvandringen til Tyskland angår.

Ideen om en dominerende europeisk kultur i Europa ble opprinnelig lansert av den syrisk-tyske statsviteren Bassam Tibi på 1990-tallet, men det utløste hard kritikk fra sosial­demokratene og de grønne i Tyskland da innenriks­minister Thomas de Maizière (CDU) tok til orde for ideen i 2017.

Året i forveien hadde Tibi selv advart Tyskland om at masse­innvandringen fra Syria også var ensbetydende med import av antisemittisme.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.