Mens Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide fordømmer Israel og forlanger våpenhvile, var begge fremtredende aktører i den ulovlige NATO-bombingen av Libya som drepte sivile og bidro til enorme ødeleggelser. Norge ble kjent som landet som slapp flest bomber i en militæroperasjon som fikk katastrofale følger for folket i Libya.

– I en væpnet konflikt dør folk, og man har et ansvar for å sørge for at man reduserer til et absolutt minimum at det er feil personer. Men det er ikke slik at en avsløring om at sivile har blitt drept, i seg selv er en stor skandale.

– Vårt formål er å holde oss innenfor humanitærretten, og det mener jeg vi med ettertrykk kan si at vi har gjort i Libya. Humanitærretten er ikke brutt fordi sivile har blitt drept, da må det ha skjedd noe kritikkverdig i tillegg.

Det var Espen Barth Eide som sa dette i et intervju med NRK i desember 2011. Da hadde det kommet frem at sivile ble drept under NATOs militære operasjon i Libya. Bare noen uker tidligere hadde NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen uttalt at det ikke fantes bekreftede meldinger om at sivile liv gikk tapt i Libya.

Eide mener det er «nesten utenkelig» at NATOs operasjon i Libya foregikk uten sivile tap, og utelukker ikke at norske bomber kan ha rammet sivile, skrev NRK den gang.

Den daværende forsvarsministerens bråkjekke og arrogante tone var helt annerledes når han snakket om collateral damage i Gaza. I går sa utenriksministeren til TV2:

– Det er en helt katastrofal situasjon inne på Gaza nå, man kan nesten ikke forestille seg hvordan det må være å sitte der i bomberegnet og vite at ved hvert smell går noen liv tapt noen bygninger bortenfor. Så her er det mange som har det vondt.

Det seks minutter lange intervjuet med TV2 viser tydelig hvilken side den nye utenriksministeren er på. Han er en tro kopi av Anniken Huitfeldt – same bullshit, different package.

Det er typisk norsk å være god – på bombing

Militæroperasjonen (krigen) startet den 19. mars 2011. En måned senere ble det kjent at Norge bombet mest i Libya. Media og politikere behandlet nyheten som de alltid gjør når Norge topper en statistikk. Det feires fordi det er typisk norsk å være god. Også på å bombe et land sønder og sammen.

Norge bomber mest i Libya, skrev NRK den 20. april 2011. Statskanalen skrev blant annet:

– Utenriksminister Jonas Gahr Støre skryter av det norske bidraget og sier at de norske og danske flyene blir fremhevet som best i klassen.

– I forhold til hvor stor styrken er, bomber norske og danske piloter klart mest, skriver Aftenposten.

– De norske jagerflyene er så ettertraktede og effektive at de er på oppdrag 20 timer i døgnet.

De var med andre ord gung ho, og etter den åtte måneder lange militæroperasjonen ble det kjent at Norge var det landet som slapp flest bomber, 588 av nesten 8000 fra 19 NATO-land.

Støre, som roste Norges bombetokter opp i skyene, sa i går om Israels motangrep i Gaza:

– De har retten til selvforsvar, og jeg erkjenner at det å forsvare seg mot krigføring fra et så tett befolket område som Gaza er veldig krevende. Det kommer fortsatt raketter fra Gaza mot Israel, det fordømmer vi, sier Støre, og understreker:

– Så heter det i folkeretten at det må være forholdsmessig, og det skal tas hensyn til sivile. Den streken er langt overgått nå.

Noen ganger er det flaut å være norsk

Vi tror nesten ikke det vi hører: – Det kommer fortsatt raketter fra Gaza mot Israel … men …

Det er alltid et men når det gjelder Israels rett til å forsvare seg.

Litt over tre uker har gått siden terrorangrepet mot Israel hvor vi så ondskap vi nesten ikke kan ta inn over oss. Det er derfor opprørende å være vitne til den norske regjeringen og mediers åpenbare antisemittisme og propaganda om terroren Israel må kjempe mot.

I motsetning til Israel, som forsvarer seg mot et ubeskrivelig terrorangrep fra Hamas, var det ingen av de nitten landene som var med i NATOs militære operasjon i Libya som ble invadert av blodtørstige islamister med ett mål: utryddelse.

Ingen norske barn ble halshugget eller brent levende. Ingen nordmenn ble lemlestet, voldtatt, torturert, tatt som gisler eller mistet hele sin familie.

Det var Norge som gikk langt over streken i 2011

Det britiske parlamentets rapport beskrev i ettertid at NATOs 2011-krig i Libya var basert på løgner. Følgende er noen av hovedpunktene:

NATO-bombingen kastet Libya inn i en humanitær katastrofe, drepte tusenvis av mennesker og fordrev hundretusener fra sine hjem, og forvandlet Libya fra det afrikanske landet med den høyeste levestandarden til en krigsherjet, mislykket stat.

Gaddafi planla ikke å massakrere sivile. Myten ble overdrevet av opprørere og vestlige regjeringer som baserte sin intervensjon på svak etterretning.

Trusselen fra islamistiske ekstremister, som hadde stor innflytelse i opprøret, ble ignorert. NATO-bombingen gjorde denne trusselen enda verre, og ga den Islamske Stat en base i Nord-Afrika.

Frankrike, som initierte den militære intervensjonen, var motivert av økonomiske og politiske interesser, ikke humanitære.

Opprøret – som var voldelig, ikke fredelig – ville sannsynligvis ikke vært vellykket hvis det ikke hadde vært for utenlandsk militær intervensjon og bistand. Utenlandske medier, spesielt Qatars Al Jazeera og Saudi-Arabias Al Arabiya, spredte også udokumenterte rykter om Gaddafi og den libyske regjeringen.

Rystende informasjon om Norges rolle i Libya

Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide, regjeringen, norske medier og nordmenn som fordømmer Israels rett til å forsvare seg er en skam for Norge. Hvorfor de har valgt ut Israel som verdens sorte får, er vanskelig å forstå.

De burde heller rette pekefingeren mot seg selv og innse hvor mye død og fordervelse den såkalte fredsnasjonen Norge har forårsaket i krigene de har deltatt i – i dette tilfelle i Libya. I stedet for medlidenhet med palestinerne burde samtlige dra til Libya, hvor de er medskyldige i landets pågående lidelser.

Norges involvering i Libya er en blodig og fatal skandale som er blitt feid under teppet. I en rettferdig verden hadde Støre, Eide, Stoltenberg og alle aktørene blitt stilt for riksrett – også Barack Obama og Hillary Clinton. Her er noen sannheter jødehaterne burde ta inn over seg før de kaster stein mot Israel:

ABC Nyheter: – Norges bidrag i krigen mot Libya skjedde for å gjøre Stoltenberg-regjeringen lekker for USA. Han hadde ennå ikke blitt invitert til Det hvite hus. Nato-bombingen av Libya i 2011, der Norge sto i spissen for å bombe også tettbygde strøk, ble besluttet av Stoltenberg-regjeringen på grovt feilaktige premisser, hevder Heier og professor emeritus i oljeøkonomi Øystein Noreng.

Aftenposten: – I 2011 bombet Norge Libya uten at Stortinget var involvert. Nå vil de folkevalgte ha mer å si i norske krigsoperasjoner.

NRK: – F16-pilotene måtte plukke ut bombemål på egen hånd, og slapp bomber i tettbygde bystrøk.

NRK: – Det var brutale ting – ofte stygge ting. «Det var jo ren og skjær krig!» De norske pilotene er overrasket over hvor liten debatt det var i Norge rundt den sentrale rollen vi hadde i bombeaksjonen over Libya.

The Ecologist:  – Militær målretting av sivil infrastruktur, spesielt vannforsyning, er en krigsforbrytelse under Genève-konvensjonene, skriver Nafeez Ahmed. Likevel er dette nøyaktig hva NATO gjorde i Libya, mens han ga Gaddafi selv skylden for skaden. Siden den gang har landets vanninfrastruktur – og befolkningens lidelser – bare blitt ytterligere forverret (se video under).

Nettavisen: – Norske fly tok de vanskelige toktene i Libya. Vide fullmakter gjorde at Norge kunne ta bombeoppdrag i Libya som var for politisk sensitive for våre allierte.

Aftenposten: – Fra falske nyheter til folkemord. Disse fem spørsmålene må besvares før Norge kan legge Libya-krigen bak seg | Bjørnar Moxnes (samme mann som vil utvise Israels ambassadør).

 Markab Algedi:  – Norway Destroyed Libya: How the “Peaceful” Countries Wage War Too. Norge ødela Libya: Hvordan også de «fredelige» landene fører krig.

Foreign Policy:  – NATO drepte sivile i Libya. Det er på tide å innrømme det – men et tiår etter krigen har lederne fortsatt ikke tatt ansvar.

NRK:  – Stoltenberg om Norges Libya-bombing: – Ville ha gjort det samme igjen. Tidligere statsminister og nåværende Nato-sjef Jens Stoltenberg står fast på at det var riktig av Norge å delta i angrepet på Libya i 2011, og at dette ikke var å anse som krig.

Aftenposten:  – Utvalg: Norges ledelse manglet kunnskap da de sendte fly for å bombe mål i Libya. Norske politikere kjente ikke situasjonen i Libya godt nok da de vedtok å bombe landet i 2011, mener utvalget som har gjennomgått militæroperasjonen. De peker også på at statsministeren og Forsvarsdepartentet hadde ulike oppfatninger om hvorvidt Norge var i krig.

Dette var bare en liten samling av nyheter om NATO-bombingen av Libya. Personlig klandrer jeg ikke soldatene. De tok ordre fra udugelige ledere som nå har frekkhetens nådegave til å skolere Israel i hvordan de skal føre en krig mot terror som de aldri har bedt om.

Forsvarets Forum: På tokt over Libya.

Libya Devastating Floods Caused by NATO Bombing of Water Infrastructure.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.