NTB

President Joe Bidens støtte blant arabisk-amerikanere stuper, viser ny måling. Støtten til Israel trekkes fram som viktigste årsak.

Målingen fra Arab American Institute
viser at Biden får en oppslutning på 17 prosent hos arabisk-amerikanere. Det er mer enn en halvering av 80-åringens oppslutning før krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober. Da var den på 35 prosent.

Biden har slitt med fallende oppslutning blant arabisk-amerikanere siden valget i 2020, da fikk han hele 59 prosent oppslutning.

Tirsdagens måling markerer også første gang siden 1997 at et flertall av arabisk-amerikanere ikke identifiserer seg som demokrater. Av de spurte sier 32 prosent at de nå anser seg som republikanere, mens 23 prosent sier de ser på seg selv som demokrater. 31 prosent betegner seg som uavhengige.

I tillegg sier 40 prosent av de spurte at de vil stemme på tidligere president Donald Trump, den sannsynlige republikanske kandidaten, i 2024. Det er 5 prosentpoeng flere enn i 2020.

Arabisk-amerikanere er pekt ut av eksperter som en avgjørende velgergruppe i presidentvalget neste år.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.