Hamas har brukt sine ressurser og sitt fokus på å bedrive terror, i stedet for å ta vare på palestinerne.

Det skriver Christian Tybring-Gjedde som er utenrikspolitisk talsmann for FrP i Nettavisen.

Tybring-Gjedde er opprørt over et innlegg som Akhtar Chaudhrys (SV) tidligere skrev i samme avis, hvor han ikke vil tillegge Hamas terrorvirksomhet.

«Han erkjenner ikke overgrepene mot sivile og han forsøker å lempe ansvaret over på Israel ved å fremme teorien om at det er jødene som er ansvarlig for Hamas sin fremvekst», skriver Tybring-Gjedde.

«Å merke Hamas som en terrororganisasjon løser ingen problemer», skriver Chaudhry.

«Det er en merkelig tilnærming sett med objektive øyne. For vi terrorstempler jo alle andre organisasjoner som sprenger, skyter og dreper uskyldige mennesker. Men dersom man sympatiserer med terroristenes sak og tenker at spedbarnsdrap, voldtekter og kidnappinger av sivile er nødvendig for å nå sitt mål, kan man argumentere for at Hamas ikke skal defineres som en terrororganisasjon», tordner FrPs utenrikspolitiske talsmann.

Tybring-Gjedde erkjenner lidelsen til uskyldige palestinere og den tilsynelatende håpløse situasjonen de befinner seg i, men påpeker at palestinernes situasjon ikke legitimerer terror og drap mot sivile, uavhengig om de er jøder eller ikke.

«Derfor er det helt nødvendig at Norge, og alle andre stater med respekt for menneskerettigheter, rettsprosesser, og individets ukrenkelighet, at Hamas defineres som det de er; en terrororganisasjon», avslutter han.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.