Berlin

Eg søv lett. Og alltid med ope vindauge. Sidan soveromet mitt vender ut mot gata, vaknar eg titt og ofte av støy og ståk; særleg er den muslimske sporten «Rasen», aka «Illegale Autorennen» ei pest og ei plage.

Målet er å setje fartsrekord på visse strekningar. Her treng ein verken sertifikat eller å vere stort eldre enn 15 år – men ein feit bil må ein ha, og det har dei jo flust av … Dette siste av di ei populær gate for slik aktivitet, er «rett rundt nåva», som vi seier på Sunnmøre. Og spetakkelet foregår alltid på nattestid.

Grytidleg laurdag vakna eg på nytt. Denne gong av di ei glasrute vart knust. Eg gjekk ut på verandaen (bur i tredje etasje) og såg tre karar av rette slaget springe inn og ut av ei kjellarleiligheit på andre sida av gata. Tjuvgodset vart lempa inn i ein kvit pick-up (som stod midt i vegbana), og gutta boys hadde god tid til å slå kvarandre karsleg på ryggen og skratte høgt. «No worries!»

Eg ringde politiet. 36 gongar, for å vere nøyaktig. Frå klokka 05:12 til 05:37.

Fekk ikkje svar. Pip-pip-pip-pip … og vips! var delinkventane vekk.

Politiet sitt voldsmonopol går i oppløysing.

Kvar er så politiet? Dei har vore underbemanna i årevis, på trass av høgtidelege løfter om reformar og auka ressursar osb. frå strigla politikarar med eller utan kameratekke.

Etter Hamas sitt terroråtak 7. oktober har det gått retteleg gale. Størstedelen av politikorpset må no nyttast for å stagge ulovlege pro-palestinske opptøyar, å verne pro-israelske demonstrasjonar og som (massivt) vakthold ved jødiske institusjonar. Og situasjonen eskalerer frå dag til dag.

Muslimsk maktdemonstrasjon på Pariser Platz (framfor Brandeburger Tor) laurdag kveld:

Siste del av teksten her:

«Det ein ser her er ein maktdemonstrasjon overfor lokalbefolkninga. Sola har gått ned for lengst, difor er ikkje dette ei religiøs plikt (iht dagens fem bøner). Det handlar utelukkande om å syne lokalbefolkninga kven som er dei nye styrarane/leiarane. Vil du/ein virkeleg verne noko slikt som dette som del av dei grunnleggjande rettane?»

For å stagge jødehatande Hamas-sympatisørar (særleg) i Neukölln, krevst det 500 politibetjentar. Utstyrt m.a. med vasskanoner og batongar. Neukölln kan elles ikkje kallast for eit parallellsamfunn. Det er ein fiendtleg enklave.

Eg saksar frå Berliner Zeitung (legg inn litt ekstra informasjon) 21. oktober:

«Denne fredagen skulle ein solidaritetsdemonstrasjon for Israel haldast i Neukölln. Initiativtakaren melde frå til politiet om at dei (kun) talde ti deltakarar. Ruta skulle gå via Sonnenallee til Al-Nur-moskeen, ein møtestad for Hamas-sympatisørar. Neukölln er den bydelen i Berlin som har flest muslimar; mange menneske med arabiske og palestinske røter bur her. Nokre av desse ser på Hamas som ei edel motstandsgruppe og ville tolka ein Israelvenleg demonstrasjonen som ein grov provokasjon.

Politiet frykta (med rette) at ein aggressiv mobb i Sonnenallee kunne stoppe og angripe den vesle demonstrasjonen. Etter berre nokre få netter med gatekampar mellom politi og muslimar med Palestina-flagg, hadde antalet skadde politifolk og kvaliteten på åtaka nådd ein ny dimensjon. For å verne demonstrantane ville politiet trenge 500 betjentar. Situasjonen etter 7. oktober er heilt ute av styring. Difor tilrådde politiet å avlyse det heile – med tilvising til at politiets ressursar allereie var strukke til det yttarste.

Dette er gyldige argument som førte til at søkjaren avlyste arrangementet. Det er påtrengande trong for 500 betjentane andre stader. Og ein uforholdsmessig stor politiinnsats ville vore naudsynt for å rydde demonstrasjonsruta med vasskanoner og batongar. Difor er avslaget rimeleg. Men det syner at noko er gale her i landet.»

I oppgangen min bur det eit tysk-jødisk par. Dei har ein liten gut som går i jødisk barnehage. Den har stort sett vore stengt sidan eks-Hamasleiaren Khaled Meshaal oppfordra til jihad mot jødar fredag 13. oktober.

Jødar i dekning, altså. I Berlin, Tyskland. Dei fryktar for liv og helse. Davidsstjerner vert malte på synagoger og heimar/bygardar der det bur jødar.

Dryge 78 år sidan førre gong. Men den gongen tok det også brått slutt.

Heilt annleis no.

Motstandaren i dag tel 1,8 milliardar meir eller mindre hjernevaska tilhengjarar av ideologien islam (det er langt meir eit politisk system enn ein «religion»); ei spinnvill og livsfarleg blanding av psykopati, sosiopati, narsissisme og glødande hat mot alt «ikkje-islamsk».

Kvar skal dei flykte?

Kvar skal vi flykte?

Å ringe til politiet er i alle fall intet alternativ.

Es ist fast unmöglich zu fassen.

 

ps
Siste skryt og skrik frå Bundeskanzler Scholz: Förbundskanslern: Dags för storskaliga utvisningar
ds

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.