Nyhetsbyrået AP har analysert en rekke videoklipp fra eksplosjonen på et sykehus på Gaza og skriver at raketten trolig kom fra palestinsk territorium.

Litt før klokken 19 tirsdag lyste en rakettsalve opp den mørklagte himmelen over Gaza. Videoer analysert av det amerikanske nyhetsbyrået The Associated Press viser at en av dem viker ut av kurs, faller sammen i lufta og styrter i bakken.

En jente bærer tepper og en veske forbi eksplosjonsstedet der flere hundre personer mistet livet ved Al-Ahli-sykehuset tirsdag. Foto: Abed Khaled / AP / NTB

Sekunder senere viser videoene en stor eksplosjon i det samme området, hvor sykehuset Al-Ahli ligger. Den samme konklusjonen har blant annet også USA og fransk etterretning kommet til, skriver NTB.

Helsemyndighetene i Gaza har oppgitt at 471 mennesker ble drept i eksplosjonen.

Sykehuset ble bombet av palestinsk rakett på avveie

Vestlige lands myndigheter har kommet fram til et lavere anslag.

Beskyldningene haglet mot Israel etter eksplosjonen, og det blir interessant å se om de samme aktørene nå ber om unnskyldning for sine uhyrlige påstander om Israel, når det viser seg at det var Hamas som sto for drapene på sine egne.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.