Den tidligere lederen for UKIP har ikke vært medlem av Det konservative partiet siden 90-tallet, men antyder at han skal melde seg inn igjen, og sier han kan bli partileder i 2026.

Watch out, Rishi Sunak. Nigel Farage says he believes he’ll be leading the Conservative Party within three years.

Dette skriver Politico. Brexit-forkjemperen Farage uttalte nylig:

– Jeg ville blitt veldig overrasket om jeg ikke var leter for Det konservative partiet innen 2026. Veldig overrasket.

Det er uklart om dette er seriøst ment fra den velkjente spøkefuglen Farage. Selv forsikret Farage først at han mente dette på alvor, men senere sa han at uttalelsen var ment som en spøk (in jest).

Farage var tilstede under Tory-partiets konferanse i Manchester tidligere i oktober som anker for GB News. Han ble mottat som en helt av lojale Tory-tilhengere og brukte mye tid på å ta selfies med folk og skrive autografer.

Farage forlot partiet i 1992 som følge av signeringen av Maastricht-traktaten, som ble inngått i 1991 mellom medlemslandene i det daværende EF, og omdannet EF til Den europeiske union (EU).

Siden dette har Farage vært partileder for UKIP, Brexit Parti og Reform. Han har også sittet i EU-parlamentet.

Flere torier på høyt nivå, inkludert statsminister Rishi Sunak, har dog ikke utelukket at Farage vil slippes inn som partimedlem igjen.

– Tory-partiet er en bred kirke. Jeg ønsker mange mennesker velkommen som ønsker å skrive under på våre idealer og verdier, sa Sunak til GB News i oktober.

Dette virker så langt å være en spøk. Men man bør ikke glemme Piet Heins ord:

Den, der kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.