Det er fremdeles nesten en måned til det britiske parlamentsvalget. Rishi Sunak og Toryene synker som en sten på meningsmålingene. I den siste målingen ble de også forbigått av Nigel Farage og hans parti Reform.

I anledningen 80-årsmarkeringen av D-dagen i Normandie mente Rishi Sunak at han hadde deltatt lenge nok. Han forlot arrangementet før tiden, og avsluttet dermed sin karriere i britisk politikk. Det var ikke engang noe spesielt viktig han forlot arrangement for; det var kun et tv-intervju. En fullstendig uforståelig beslutning.

Det var ikke nok å være oppvokst i England. Sunak viste at han ikke er «one of us»; det var ikke hans forgjengere som døde for friheten. Han forsto ikke viktigheten av D-dagen for britene, og dette vil forfølge ham helt til han forlater politikken, som nok blir meget snart.

2. verdenskrig sitter i blodet på britene. Veteraner betyr mye for vanlige folk. Remembrance Day markeres i enhver liten by i Storbritannia. I min egen by står vi hvert år forblåste på promenaden ved cenotaphen – monumentet som hedrer alle briter og innbyggere fra Det britiske samveldet som er falt i krig. Det er en stor og viktig seremoni for britene, og budskapet er at vi aldri vil glemme dem som falt for vår skyld.

Remembrance Day 2019, med cenotaphen til høyre. 

Dette var rett og slett utilgivelig. Nigel Farage kalte Sunak «upatriotisk». Det var nok en av de mildeste betegnelsene han kunne valgt.

Farage er ikke alene om sin kritikk. Folk flest er sjokkerte over Rishi Sunak. Han får kritikk av absolutt alle, selv av sine egne. Og det har han fortjent.

Han kan beklage igjen og igjen, men dette blir ikke tilgitt.

 

De konservative hadde svært små sjanser til å vinne valget. Det spiller derfor ingen rolle om Farage og Reform splitter partiet med stemmegivningen.

Spørsmålet er om Rishi Sunak holder stand frem til valget, som Toryene nå aldri kan vinne med ham som leder.

Daily Mail    BBC

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.