En gruppe aktivister tok seg onsdag inn i Capitol Hill og skapte røre med høylytte krav om våpenhvile. Gruppen kaller seg Jewish Voice for Peace, men er sterkt pro-palestinsk. Gruppen ville ha slutt på det den kalte et pågående «folkemord mot det palestinske folk».

“We’re all here to demand an end to the genocide of the Palestinian people, aided and abetted by the U.S. government,” the group wrote on X, formally Twitter.

Publikum har ikke fri tilgang til Kongressbygningene. Deltakere i 6. januar-protestene er dømt til årevis i fengsel for å gjøre akkurat det samme som den jødiske aktivistgruppen gjorde.

Nylig ble en åttebarnsmor dømt til 57 måneders fengsel for å ha vært inne i kongressbygningen 6. januar.

Det kommer neppe til å skje med de jødiske aktivistene. En av dem angrep en politimann. Det er slikt som har gitt 6. januar-deltakere årevis i fengsel.

The U.S. Capitol Police said it began making arrests when protesters failed to stop demonstrating in the Cannon Rotunda but did not say how many were taken into custody. Demonstrations are not allowed in congressional buildings.

Among those arrested, three people were taken into custody on suspicion of assault on a police officer during processing, the USCP said.

Først var det en demonstrasjon på utsiden, og der holdt kongressrepresentanten Rashida Tlaib en meget følelsesladet tale:

Demonstrantene okkuperte the Cannon Rotunda, det er der kongressrepresentanter gir intervjuer til mediene.

En konservativ kommentator sa det er insurrection/opprør hvis konservative protesterer, men bare en protest hvis det er venstreorienterte.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.