Protestdemonstrasjonene mot vaksinetvang i Brussel fortsetter. Politiet oppgir 8.000 deltakere og de pleier ikke overdrive. Bildet av folkehavet sier sitt.

Around 8,000 people took part in the protests in the Belgian capital, the police said on Sunday. Fireworks and objects were thrown from one group at police officers, who used tear gas and water cannons. Six people were injured and there were 20 arrests.

Det sier sitt om NTBs holdning til demonstrantene at byrået kaller dem for «ulydige» som ikke fulgte politiets anvisninger. Det er et uttrykk vi ikke kan si å ha sett før i forbindelse med en demonstrasjon.

Belgisk politi brukte vannkanon og tåregass for å spre noen ulydige demonstranter i Brussel, der flere tusen andre protesterte fredelig mot nye koronatiltak.

AP reduserer antallet til «noen hundre». Hundreds of people marched through central Brussels on Sunday to protest tightened COVID-19 restrictions imposed by the Belgian government to counter the latest spike in coronavirus cases. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.