Magdalena Andersson, partileder for Socialdemokraterna og Sveriges tidligere statsminister, er en av politikerne som har kommentert terrorangrepet som drepte to svensker i Brussel.

Den muslimske terroristen, som spesifikt ville myrde svensker, bekjente sin støtte til den jihadistiske terrororganisasjonen Den islamske staten (IS). Han skal ha ropt «Allahu akbar!» da han skjøt sine ofre.

Andersson snakket om denne forbrytelsen i «Morgonstudion» i SVT. Hun uttalte at det hele var «forferdelig», men understreket deretter at alle i Sverige nå har et ansvar for å «dempe tonen».

«Det er viktig å ikke piske opp stemninger. Ulf Kristersson har det øverste ansvaret der som statsminister», sa hun.

Magdalena Andersson nevnte også koranbrenninger som en av grunnene til at Sverige har blitt pekt ut som et terrormål av militante muslimer.

«Der ser regjeringen på om det skal være mulig å endre lovverket via forordningen. Vi i opposisjonen har bedt om å se på om vi også kan endre lovverket om hets mot folkegrupper og opprørende atferd», uttalte hun.

S-lederen fortsatte:

«Vi mener at det er en farbar vei, og jeg appellerer virkelig til regjeringen om å se på og utrede den problemstillingen også».

Fria Tider melder at hennes utspill har skapt sinne på sosiale medier. Flere svensker reagerer på at lederen for Socialdemokraterna snakker om å forby ting som kan provosere muslimer umiddelbart etter at en muslimsk terrorist har drept to svensker.

«Myrd svensker, så gjør vi som du sier», kommenterer en provosert svenske.

Terrorforsker er «ikke overrasket» over islamsk terrorangrep mot svensker

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.