På tirsdag holdt den ekstremistiske islamistiske gruppen Hizb ut-Tahrir et møte på Medborgarplatsen i Stockholm. Hizb ut-Tahrirs talere sa at jøders blod ødelegger Palestina, og de oppfordret til jihad mot jødene og Israel.

Hizb ut-Tahrir er en islamistisk ekstremistgruppe som er ulovlig i Tyskland på grunn av sin antisemittisme og anti-israelske propaganda. Denne bevegelsen er kjent for å være åpent udemokratisk og har som mål å innføre sharia-lover.

På organisasjonens egen Facebook-side presenterer de seg som et politisk parti som søker å etablere et islamistisk kalifat. Flere av talerne uttrykte støtte til Hamas’ angrep mot Israel, og en av talerne hevdet at Hamas-krigere ryddet opp i den jødiske «skitten» og at de som utførte angrepene, var helter ifølge taleren.

Tilhengerne av Hizb ut-Tahrir erklærte på torget at islam er for hele verden, og hele verden må være underlagt islam. Det er enhver muslims plikt å strebe etter en umma, en verden under islamsk styre.

I lys av disse hendelsene oppfordret den jødiske forsamlingen i Stockholm sine medlemmer til å unngå Medborgarplatsen av sikkerhetsgrunner. De oppfordret også til ekstra forsiktighet med tanke på urolighetene som har oppstått etter terrorangrepene i Israel nylig.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.