Debatten med Fredrik Solvang var som et gjensyn med 1990-tallet, før 9/11. Temaet var 7/10, men begivenhetene hadde ikke gått inn hos de tre palestinske deltakerne, og deri ligger tragedien. Det er ingen hjemme. De står så svakt at de ikke klarer å forholde seg til det som skjedde. De faller tilbake på relativisering og palestinerne i rollen som offer.

Det holder ikke. Det var ikke ofre som stormet kibbutzer på den israelske siden lørdag. Det var sadistiske mordere.

Men dét klarer ikke Palestinakomiteens leder Line Khateeb å innrømme. Hun viker ikke en tomme: Det er palestinerne som er ofre.

Hun har ikke forstått at hun har tapt. Det eneste som kunne reddet den palestinske saken, var en uforfalsket erkjennelse av at islamister har tatt befolkningen på Gaza som gisler og ofrer dem for Irans eksterministiske agenda.

For Line Khateeb finnes ikke denne agendaen.

Fredrik Solvang kunne gjort litt bedre forberedelser. Khateeb var opptatt av at Hamas var valgt i demokratiske valg. Det hadde norske observatører gått god for. Men det står i Oslo-avtalen at et parti som har en væpnet gren, ikke kan delta.

Det skulle vise seg berettiget da Hamas røk uklar med PLO og begynte å kaste Fatah-folk utfor hustakene.

Hvor mange LHBTQ er det i Gaza? Hvor mange kristne er igjen? Khateeb vet selvsagt svarene. Det er ikke israelerne som er fangevoktere. Det er Hamas.

Solvang skulle vist videoene fra kibbutzene. Haugene med blodige lik inne i husene. De skulle vært delt med seerne, og så skulle Khateeb fått spørsmålet: Har dette noe med forurettelse pga. undertrykkelse å gjøre? Eller er det uforfalsket hat? Og kommer dette hatet kanskje ikke fra materielle forhold, men fra Koranen og den salafistiske tolkningen av den.

Dette er hverken nytt eller kontroversielt, men er helt tabu i NRK.

NRK gjør seg selv irrelevant.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.