NTB

EU-kommisjonen stanser inntil videre alle utbetalinger til palestinske selvstyremyndigheter, opplyser EU-kommissær Oliver Varhelyi på X/Twitter.

Han varsler at alle bistandsprosjekter skal gjennomgås. EUs ulike utviklingsprosjekter beløper seg til 691 millioner euro årlig.

– Omfanget av terroren og brutaliteten mot Israel og dets innbyggere er et vendepunkt. Det er ikke lenger mulig å fortsette som før, sier Varhelyi.

Tyskland og Østerrike har begge innført stans i alle tosidige prosjekter med Palestina etter Hamas’ angrep mot Israel i helgen. Midlene fra Tyskland til Palestina inkluderte hjelp til avsaltingsprosjekter, matsikkerhet og arbeidsliv.

– Vi vil sette alle østerrikske bistandspenger på vent inntil videre, sa Østerrikes utenriksminister Alexander Schallenberg til radiokanalen Ö1 mandag.

Han sa videre at Østerrike er i kontakt med sine internasjonale partnere og evaluerer alle sine prosjekter i Palestina før de tar en endelig beslutning om bistanden.

Bistanden til Den palestinske selvstyremyndigheten PA går primært til Vestbredden, og PA er styrt av Fatah som selv er i konflikt med Hamas. PA hadde ikke fått penger fra EU om de gikk til Hamas.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.