Alexander Schallenberg taler til FNs hovedforsamling i New York den 21. september 2023. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB.

Etter de palestinske terroristenes angrep på Israel har Østerrike besluttet å suspendere utviklings­hjelpen til de palestinske områdene, opplyste den østerrikske utenriks­minister Alexander Schallenberg til radio­programmet Morgenjournal på ORF-kanalen Ö1 mandag morgen.

«Prosjekter» i de palestinsk områdene til en verdi av 19 millioner skal «evalueres», sa Schallenberg ifølge Der Standard, en av Østerrikes newspapers of record.

Østerrike vil koordinere videre skritt med andre EU-land. Utenriksdepartementet har også kalt den iranske ambassadøren inn på teppet i dag. Som grunn nevnte Schallenberg feiringen og lykkønskningene fra Iran til terrororganisasjonen Hamas. Schallenberg kalte slike reaksjoner for «utålelige og menneskeforaktende». Omfanget av terroren er så forferdelig og et så stort brudd «at vi ikke kan gå tilbake til business as usual», sa Schallenberg.

Tyskland har også kunngjort suspensjon av pengestøtten til palestinerne.

Israels regjering har mange ganger tidligere anklaget EU for finansiering som blir kanalisert videre til palestinske terrorister, skriver Der Standard.

I Tyskland kommer det nå også politiske krav om at feiringen av Hamas-angrepene der til lands «må få konsekvenser», skriver Die Welt.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.