Palestinere jubler etter terrorangrepet mot Israel. Foto: AP Photo/Bilal Hussein

De forente arabiske emirater sier de er opprørt over at sivile israelere er tatt til fange av Hamas.

Israel får nå bred støtte rundt om i verden etter det brutale terrorangrepet fra Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad).

Også fra arabisk side reageres det svært negativt på den grufulle aksjonen palestinerne iverksatte.  Fra De forente arabiske emirater kommer det en tydelig uttalelse:

– Utenriksdepartementet er opprørt over rapporter om at israelske sivile har blitt kidnappet fra sine hjem og tatt til fange, sier De forente arabiske emiraters utenriksdepartement i en uttalelse mandag.

Et slikt signal fra et arabisk land lover dårlig for Hamas, og viser at islamistregimet i Gaza nå kan ha bidratt til å isolere seg selv ytterligere fra omverdenen.

NTB-AFP melder om saken.

Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) sier de har tatt minst 130 sivile og soldater til fange og brakt dem til Gazastripen. Hamas har sagt at de vil bytte dem mot alle palestinske fanger i israelske fengsler.

Slik gisseltaking er en velkjent metode for terroristorganisasjoner, og palestinerne viser med dette at terroriststempelet er passende.

Det er uklart om Israel vil være villig til å være med på det utpresningsspillet terroristgruppene her legger opp til, hele situasjonen setter israelske myndigheter i et et svært vanskelig dilemma.

På den ene siden vil de gjerne ha frigitt sine borgere, noe det vil bli et sterkt press om fra deres pårørende i Israel. På den annen side vet de at en slik utvekslingsprosess vil inspirere terroristene til nye gisseltakinger fremover.

De forente arabiske emirater etablerte diplomatiske bånd med Israel i 2020.

Les også:

Israel har offisielt erklært krig. Netanyahu ringer statsledere verden rundt

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.