Israels utenriksminister Yair Lapid har lagt ut på det første offisielle israelske besøket til De forente arabiske emirater noensinne. Besøket kommer snaut et år etter diplomatiske forbindelser ble opprettet i ly av Abraham Accords-avtalen.

Besøket omfattes med stor interesse av israelske medier og internasjonal, men tirsdag morgen har de to største engelsk-språklige avisene i De forente arabiske emirater, Khaleej Times og The National, ikke dekket begivenheten.

Yair Lapid twitret tirsdag morgen fra flyet på vei til Emiratene at han skulle på et «historisk besøk» til De forente arabiske emirater.

Israelske ministre har tidligere besøkt Emiratene, men aldri offisielt.

Siden Israel og Emiratene normaliserte forbindelsene i fjor høst, mens Donald Trump var president, har de to statene inngått avtaler om blant annet turisme, luftfart og finans.

I løpet av besøket skal Lapid blant annet innvie den israelske ambassaden i Abu Dhabi og konsulatet i Dubai.

– Den israelske delegasjonen skal lander sent på morgenen i Abu Dhabi og vil bli mottatt av økonomiministeren ved utenriksdepartementet, heter det i en uttalelse fra Israels utenriksdepartement.

Normaliseringsavtalene mellom Israel og Emiratene, men også Bahrain, Marokko og Sudan, har blitt fordømt av palestinerne. De mener det bryter med tanken om at Den arabiske liga ikke bør ha relasjoner med Israel før det er inngått fred med palestinerne. (NTB)

Lesogså:

Nytt kapittel mellom Israel og araberstatene

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.