Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han mener det bør spilles omkamp mot Tottenham etter VAR-skandalen sist helg.

Liverpool hadde allerede fått én spiller utvist, da Diaz scoret. Men en grov feil fra VAR-rommet medførte at kampen fikk fortsette, og rett etterpå scoret Tottenham. Dommerorganisasjonen Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) erkjente etter kampen at det hadde skjedd en stor menneskelig feil.

Resultatet kan ha hatt stor betydning for både Liverpool og Tottenham i toppkampen i Premier League.

Klopp får støtte fra sin tøffeste konkurrent, manageren for Manchester City, Pep Guardiola. Han sier ifølge The Times at VAR-dommerne bør vise mer ydmykhet.

Pep Guardiola has said VARs and referees should be more humble and not seek “an Oscar” by becoming the focus of the game.

– Everyone knows they made a mistake and Liverpool suffered the big consequence of that. In this type of game it is so important.

Selv tilhengere av Manchester United har sendt meg meldinger hvor de mener omkamp er rettferdig. Dette kan dog ha en sammenheng med at de jobber i en annen del av tabellen for tiden.

The Times melder også om sjokket VAR-dommeren fikk da han forsto hvilken tabbe han hadde gjort, han skal ha utbrutt: «Oh f***». De viser et klipp med opptak som er nokså avslørende.

– Jeg mener at dette burde ført til omkamp, men det kommer høyst trolig ikke til å skje. Det har vel aldri før skjedd, men derfor mener jeg at det bør bli omkamp, sa Klopp under en pressekonferanse onsdag.

– Jeg er ikke sint på dommerne og synes ikke vi skal gå mer etter dem. De gjorde en feil, og de sov sikkert ikke særlig godt natt til mandag, fortsatt Klopp.

Det er vel heller tvilsomt om Tottenham vil støtte ideen om en omkamp, noe som er helt forståelig. Men dette bildet viser hvor langt unna offside Diaz var da han fikk pasningen som førte til den annulerte scoringen.

Skjermdump YouTube

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.