Liverpool-tilhengere over hele verden gleder seg over nyheten om at manager Jürgen Klopp forlenger sin avtale med klubben frem til 2026.

Tyskeren har fått tilnærmet legendestatus i klubben, etter å ha ført Liverpool til sin første seier i Champions League på 14 år, og til den første seieren i Premier League på 30 år.

Nyheten kommer dagen etter at Liverpool nedkjempet de spanske forsvarsekspertene Villarreal og vant 2-0 på hjemmebane i den første av to semifinalekamper i Champions League.

Tyskeren har vært Liverpool-manager siden høsten 2015.

De færreste tror at Liverpool i toppform vil rote bort denne ledelsen i bortekampen. Dermed går det mot klubbens tredje finale i Champions League på 5 år.

Klopp har tidligere hatt stor suksess med Borussia Dortmund, som han førte til to seriemesterskap, et cupmesterskap og også en finale i Champions League.

– Det er så mange ord jeg kunne brukt for å beskrive hva jeg føler om denne nyheten: Glad, ydmyk, velsignet, privilegert og spent ville være en start, sier Klopp på klubbens nettsider.

Tyskeren er mest kjent for sitt engasjement fra sidelinjen, som ofte går ut over uheldige fjerdedommere. Men fansen elsker ham, og kjærligheten er gjensidig.

De siste sesongene har vært preget av en respektfull rivalisering mellom Liverpool og Manchester City, som ledes av Pep Guardiola.

Kun ett poeng skiller de to lagene i innspurten i Premier League, og de kan møtes i finalen i Champions League hvis begge lagene beholder ledelsen fra første kamp (Man. C. slo Real Madrid 4-3 i første semifinalekamp).

Hvis alt klaffer 100 prosent for de røde, kan de skrive historie ved å vinne fire av fire mulige titler denne sesongen. Liverpool har allerede vunnet ligacupen, de er i finalen i FA-cupen og har et ben i Champions League-finalen.

Men for at Klopps menn skal vinne ligamestertittelen, må Manchester City avgi minst ett poeng mer enn Liverpool i serieinnspurten.

Her litt kos for dem som bryr seg litt ekstra!

Journalisten som har skrevet dette er absolutt ikke nøytral.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.