Demokratene i Sacramento vil innføre reguleringer om CO₂-utslipp av som vil påvirke alle bedrifter som selger sine produkter i California. Guvernør Gavin Newsom har mottatt et lovforslag som vil kreve at alle bedrifter må rapportere sine utslipp.

Wall Street Journal parafraserer The Eagles’ Hotel California på lederplass:

You can check out of California, but you can’t escape its climate regulation.

California’s Senate this month passed legislation that would require companies with more than $1 billion in annual revenue that do business in the state to publicly disclose their CO2 emissions.

Reglene vil inkludere klimautslippene til leverandører, kunder, entreprenører og til og med ansatte som pendler. Bedrifter som ikke oppfyller kravene kan oppleve konsekvenser.

Reglene vil påvirke alle bedrifter som har årlig omsetning på over 610.000 dollar i California. Men også privatpersoner som driver for seg selv kan rammes, hvis de enten tjener mer enn 61.000 dollar i året, eller innehar eiendom i delstaten verdt mer enn det samme beløpet.

Dette betyr at så å si alle bedrifter i California med minst én ansatt i vil bli påvirket av reguleringene.

Demokratene virker å være besatte av å komme Biden Securities and Exchange Commission (SEC) i forkjøpet, som forventes å innføre lignende regler over hele USA. Men lovforslaget i California går lenger enn det som er planlagt innført i SEC, som kun vil gjelde offentlige selskaper. Forslaget fra Sacramento vil inkludere langt flere bedrifter, helt ned til private enkeltmannsforetak.

Omtrent tre fjerdedeler av de anslåtte 5.300 selskapene som vil bli dekket av lovforslaget er private. Jordbruk som selger til grossister som driver virksomhet i staten, kan måtte beregne hvor mye CO₂ deres husdyr og gjødsel genererer.

Demokratiet dør i California

Gigantselskaper som Microsoft og Apple støtter lovforslaget, men de har råd til kostnadene, som ikke er ubetydelige, spesielt siden CO₂-rapportene må verifiseres av en tredjepart.

Demokratiske lovgivere hevder deres mål er å sikre «konsistens» i CO₂-rapportering. De eneste som vil tjene på de nye reguleringene er nystartede selskaper som spesialiserer seg på CO₂-revisjon, som Persefoni AI og Watershed. Eierne av disse selskapene er selvsagt fornøyde. Som WSJ skriver:

You can hear the cash register at Persefoni ring from here.

SEC har ikke lov til å regulere private selskaper, derfor griper California inn, de vil jo være best i klassen og ligner i så måte på Norge. Men hverken tiltakene til SEC eller de utvidede tiltakene Demokratene i California foreslår vil ha noe som helst effekt på klimaet.

Det vil dog skape en hel haug av nye bullshit-jobber og meningsløse kostnader som vil ramme alle som fortsatt orker å drive forretningsvirksomhet i California, som opplever massiv utflytting av både selskaper og privatpersoner som har gått lei av den skyhøye kriminaliteten, høye skatter og elendig infrastruktur.

U.S. Supreme Court kunne ha stanset lovforslaget, men gjorde det ikke. Dermed tillater Høyesterett at en singel stat kan innføre reguleringer som vil ramme bedrifter i alle de 49 andre delstatene.

Man kan mistenke at grunnlovsfedrene snur seg i sine graver.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.