– Våre ledende politikere, i Høyre og i Arbeiderpartiet, har plassert folk etter lojalitet, og ikke etter kompetanse. Slik har vi fått et nettverk der medlemmene får bekreftet både sin egen gode moral og sine egne verdensoppfatninger, skriver Motvinds Eivind Salen i et innlegg på Facebook som burde gjøre ham fortjent til Den store journalistprisen.

Her er det mye tekst i selve bildene. Ta dere tid til å lese hva som står. Det er en litt uredelig måte å diskutere på, å sette sånn tilleggsinformasjon rundt et bilde, der personen i bildet ikke får forsvare seg. Men det er helt vesentlig informasjon, og jeg når ikke frem på annen måte, skriver Eivind Salen på Facebook:

Innlegget kommer nok også til å bli publisert på Motvinds sider etter hvert, men siden mange foretrekker å styre unna Metas sider, hitsetter jeg noen av Salens funn:

Folk som ikke har gått i takt, er blitt fjernet. Vi har mange eksempler på det. Det beste er Thorhild Widvey, som blir satt inn som styreleder i Statkraft for Olav Fjell i 2016.

Det er komplett umulig å gi en saklig begrunnelse for det. Den offentlige forklaringen daværende næringsminister Monica Mæland har forsøkt, er at hun ønsket en styreleder med «en annen profil».

https://www.nrk.no/…/maeland-holder-hemmelig-sms-er-til…

Igjen vil jeg henlede oppmerksomheten til partilederdebatten 17.8.23, der Høyres partileder og statsministerkandidat, Erna Solberg, blir konfrontert med at mannen hennes har sendt brev til Høyres generalsekretær med navn på folk han vil ha ut av styrer, og folk han vil ha inn i stedet.

Denne listen havner nettopp hos Thorhild Widvey, etter først å ha vært hos hennes ektemann, Osvald Bjelland.

Det er nettopp Bjelland som er mannen som får millioner av et kinesisk statseid kraftselskap for å øke deres «globale innflytelse». Da er det gunstig å ha en kone som er styreleder i norske Statskraft (en annen «profil» enn Olav Fjell), og en nær venn som er gift med Norges statsminister.

https://www.dn.no/…/osvald-bjelland-var…/2-1-1462496

Dette er ikke spekulasjoner. Sånn er det.

Salens innlegg er langt, hans innlegg er ofte det. Lange og grundige, spekket med viktige detaljer som gjør at hans følgerskare på Facebook nå nærmer seg 10.000. Salen leter frem detaljer og sammenhenger folk flest er uvitende om.

Disse sammenhengene klarer ikke det norske pressekorpset, med Documents egen Kent Andersen som hederlig unntak, å formidle på skikkelig vis, enda så mye pressestøtte og subsidier de måtte få. Hmm. Kanskje dét rett og slett er årsaken til at disse sammenhengene ikke kommer frem i de såkalte hovedstrømsmediene.

27. mars 2012 er det løpet blir lagt. Til stede er daværende olje- og energiminister, Ola Morten Moe, og sier han skal overødsle systemet med grønne sertifikat, og til stede er også mange flere som har gjort seg synlige i energipolitikken og vindkraftutbyggingen siden.

Fra 2013 kom de grønne sertifikatene, elsertifikatene, de skulle vare til 2020, og så deretter skulle utenlandskablene komme. Alt gikk under radaren på de fleste. Men alle og enhver som kan regne, vil se at her er det mulighet for store gevinster. Man trenger ikke å kunne regne så altfor godt heller, man må bare vite hvordan man setter regnestykkene opp. Det er milliarder på milliarder på milliarder av kilowattimer, som nå skal bli 1 øre, 2 øre, nei, 10 øre, 20 øre, nei, 1 kr, 2 kr, dyrere.

Salen kommer så inn på Høyesteretts dom i Fosen-saken fra 11. oktober 2021:

Nettverkene er så stramme, lojaliteten så stor, at selv ikke en dom i norsk Høyesterett kan rokke ved maktstrukturene. Norsk energipolitikk har råtnet på rot, og de ansvarlige holder på sine posisjoner, vel vitende at de blir beskyttet av sine egne, og har landets beste PR-rådgiveri til å avspore all kritikk og spinne historier vekk fra sakens kjerne.

Min anmerkning:

I disse habilitets-risikable tider skylder jeg å gjøre oppmerksom på at jeg er betalende medlem av interesseorganisasjonen Motvind. I tillegg er jeg aktiv i et mediehus som ikke mottar statsstøtte, men som legger mange saker bak tidsmur, for på den måten å forsøke å sikre at så mange lesere som mulig tegner abonnement. Det er avgjørende for at vi kan fortsette å levere bøker (Forlag), artikler, lyd (Document Radio) og bilder (Document-TV) som opplyser folk, ikke det motsatte!

Denne saken legges IKKE bak noen tidsmur, nettopp fordi flest mulig folk nå bør forstå at et abonnement på Document kan være gull verdt, særlig i disse tider! 

Les også:

Høyre og FrP skapte Fosen vindpark – Arbeider­partiet forsvarer vanviddet

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.