Legen Victor Acharian fra Pyrénées-Atlantiques helt sydvest i Frankrike, får for tiden uønsket oppmerksomhet for «transfobi». Flere franske dagsaviser skal ha tatt opp hans «utdaterte» holdninger.

Bølge av indignasjon 

En mann – eller mer presis en person født som mann, men som nu lever som om han var kvinne – ba om time hos gynekologen. Men gynekologen ville ikke undersøke ham fordi han bare behandlet og hadde kompetanse på «riktige kvinner».

Dette har utløst protester fra organisasjonen SOS Homophobie – som representerer bokstavkombinasjonen LHBTQ – mot legens «transfobiske» og «diskriminerende» reaksjon.

Medisinsk kompetanse på kvinner

– Jeg har ingen kompetanse til å ta meg av menn. Selv om de har barbert seg og påstår overfor min sekretær at de er blitt kvinner, har de ingen ting å gjøre hos en gynekolog, skal den transfobe lege ha sagt.

Gynekolog Victor Acharian forklarte også at hans undersøkelsesbord ikke var egnet for menn. Han rådet den avviste pasienten til å oppsøke «spesialiserte og svært kompetente» leger for sine behov.

Overfor SOS Homophobie takket legen for at de hadde «informert transpersoner om aldri å komme til ham for undersøkelser».

SOS Homophobie har en klage under utarbeidelse og har henvendt seg til Frankrikes likestillings- og antidiskrimineringsminister Bérangère Couillard som tilhører president Emmanuel Macrons parti:

– Vi fordømmer de transfobe og diskriminerende uttalelsene til gynekolog Victor Acharian i Pau. Transfobi er en realitet med alvorlige konsekvenser, spesielt når det gjelder tilgang til helse. Det påvirker hele Frankrike. 

Transaktivist? 

Den 26 år gamle biologiske mannen som ikke fikk gynekologisk behandling, gikk inn i et «svart hull» da han ble avvist og der skal han fremdeles oppholde seg med «sjokket» over det han har måttet gå igjennom.

Ifølge Twitters Connerishiwa skal «offeret» Antoine Coiquaud være transaktivist og selv medlem av SOS Homophobie:
 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.