Kristian Siem (74) er bekymret over woke-bevegelsen og mentalitetsendringer i de vestlige samfunn. 

Normalisering av det abnorme

– Den oppvoksende slekt får ingen fundamentale verdier med seg og blir bombardert med falsk informasjon, vrangforestillinger og feil, sier Kristian Siem, en av de rikeste nordmenn til Nettavisen.

Siem holdt denne uken et foredrag på Pareto-konferansen hvor han advarte mot utviklingen:

– Unge arbeidstagere tenker annerledes enn jeg gjorde da jeg fikk min første jobb. Woke-bevegelsens normalisering av det abnorme og forvirring rundt grunnleggende realiteter er utfordringer unge mennesker står overfor idag. Selve mentaliteten i Vesten er under endring. 

Woke: Intolerant og firkantet 

Siem frykter at det bare blir verre i fremtiden og er usikker på hvordan det skal gå når de som er små idag skal inn i arbeidslivet.

De som oppfattes som «woke» er opptatt av ikke-hvites og seksuelle minoriteters rettigheter, men kritikerne opplever dem som intolerante mot meningsmotstandere og de har ofte et firkantet verdenssyn. For dem er menneskets biologiske kjønn underordnet det kjønn de selv definerer seg som, og det kan være utfordrende å henge med i antall varianter de mener å kunne påvise mellom «ekstremitetene» mann og kvinne.

Kidsa er drittlei woke

Danby Choi, redaktør av magasinet Subjekt, er ikke uenig med Siem, men han ser lys i tunnelen vi har kjørt inn i.

– Personer født mellom 1980 og 2000 er mye wokere enn personer født efter årtusenskiftet. Det betyr at vi er på riktig vei. Kidsa er drittlei woke.

Sjokkerende fra Frankrike: Transfob gynekolog nekter å behandle biologisk mann

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.