Raquel Evita Saraswati er en muslimsk aktivist som hevder å være av arabisk, sørasiatisk og latinamerikansk avstamning. Nå kan derimot hennes egen mor avsløre at hun egentlig er født som Rachel Elizabeth Seidel og er «hvit som snø». Hun har britisk, tysk og italiensk etnisk opphav og er 100% europeer.

Hennes mor sier at Rachel konverterte til islam på videregående skole og av en eller annen grunn valgte å lyve og presentere en annen etnisk identitet enn hun egentlig har. Gamle fotografier viser at hun opprinnelig også hadde lysere hudfarge enn hun fremstår med nå.

Man kunne kanskje betrakte denne historien som en kuriositet, men den er ikke unik. Akademiker Jessica Krug trakk seg som professor etter å ha løyet om å være svart. Rachel Dolezal gjorde karriere som svart aktivist, inntil det ble avslørt at hun faktisk var født som ei blond hvit kvinne med blå øyne. Hun bruker nå det nigerianske navnet Nkechi Amare Diallo og identifiserer seg som «transrase».

Dette reiser flere spørsmål. Vi blir nå fortalt av mange vestlige aktivister og politikere at personer selv kan velge sitt kjønn. Faktisk er dette nå blitt lovfestet i flere land. Hvis du har penis, men føler deg som ei kvinne, så er du kvinne. Det som er avgjørende er dine følelser, ikke biologiske realiteter.

Hvis man bruker samme logikk, kan da ikke Rachel Dolezal være svart hvis hun føler seg svart? Er hun ikke egentlig ekstra undertrykt, siden hun er ei svart kvinne fanget i kroppen til ei hvit kvinne?

Et annet spørsmål er hvorfor dette i det hele tatt skjer. I USA og stadig flere andre vestlige land blir det hevdet at europeere automatisk nyter såkalt white privilege, hvite privilegier.

Hvorfor er det da personer, spesielt kvinner, som har hvit europeisk herkomst, men likevel hevder at de ikke er hvite? Kan dette være fordi de tvert imot føler at det er blitt en ulempe å ha europeisk bakgrunn? At din kultur, din bakgrunn og din hudfarge blir rakket ned på som kjedelig, skadelig eller uten verdi hvis du er europeer? Dersom denne tolkningen er riktig, hva sier dette i så fall om tilstanden i vestlige samfunn idag?

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.