En domstol i Alberta, Canada, dømte mandag pastor Artur Pawlowski til 60 dagers fengsel for en tale til Freedom Convoy-truckere i februar 2022 der han støttet deres protester mot undertrykkende nedstengning, vaksinetvang og annen tvang relatert til Wuhan-viruset.

Dette er ikke første gangen Pawlowski er i konflikt med politiet. Blant annet ble han arrestert etter å ha nektet politiet å avslutte et møte i hans menighet under påsken 2021. Gestapo er ikke velkommen her, sa Pawlowski til politiet den gangen.

Pawlowski ble pågrepet av canadisk politi i Coutts, Alberta, for å ha holdt messe for streikende truckere. Dommeren Gordon Krinke viste ingen nåde, skriver Breitbart.

He found Pawlowski guilty of “mischief” and breaching a release order in May.

Canadisk pastor fengslet i 40 dager, tilhengere omvender innsatte med bønn

Nå er dommen kjent, men siden Pawlowski allerede har sittet i varetekt i lengre perioder er straffen på 60 dager allerede avtjent. Uansett vil dommen havne på hans kriminelle rulleblad.

– En periode med fengsling er nødvendig for å nå målene om offentlig fordømmelse og avskrekking, sa Krinke.

Ifølge Breitbart føler pastoren ingen skam etter dommen, og sier han ville ha gjort det samme igjen.

Påtalemyndighetene, representert av aktor Steven Johnston, hevdet at saken ikke handlet om ytringsfrihet og religionsfrihet.

– I dette tilfellet kommer den tiltalte for retten uten følelse av anger.

– Mangelen på anger, manglende anerkjennelse av sine egne mentale og følelsesmessige problemer, er viktig i dette tilfellet fordi det sannsynligvis er en høy risiko for at han vil gjøre noe lignende igjen.

200 av Pawlowskis støttespillere ventet på ham utenfor rettssalen. Pastoren holdt en tale til sine tilhengere.

– De siste 18 månedene har de gjort alt i deres makt for å tvinge meg til å si at jeg er skyldig, at jeg beklager. De tvang meg til å be om unnskyldning, men jeg har ingenting å be om unnskyldning for.

– Jeg håper at undertrykkerne mine lytter for dette er ikke over. Dette er bare begynnelsen.

Pawlowski sa også at han med glede ville gjenta lignende aksjoner. Nedenfor kan du også se et utdrag talen han holdt til truckerne som har ført til dommen (fra Rebel News).

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.