Ingunn Solheim, anker i Dagsrevyen og nytilsatt hos riksadvokaten fra 16. oktober, presterte tirsdag å si at seerne snart ville få vite om «valget ble stjålet». Det er første gang vi hører dette uttrykket tatt i bruk i norsk sammenheng. Det hører ellers hjemme i USA.

Solheim forsøkte å knytte Erna Solbergs og Høyres opptreden før valget til spørsmål vi kjenner fra USA: Kanskje valget ikke var legitimt?

Det mente Hillary og Demokratene etter november 2016 og de fortsatte å si at Trump vant takket være Putin.

Da Trump sa det samme: At valget i 2020 var stjålet, ville Demokratene og mediene kriminalisere påstanden som faller godt innenfor First Amendment, ytringsfriheten.

Ved å bruke uttrykket «valget var stjålet» insinuerer Solheim at Solberg holdt tilbake informasjonen om Sindre Finnes aksjehandel for ikke å ødelegge valgsjansene. Hvorvidt det finnes grunnlag for en slik påstand kan tidslinjen alle venter på, gi et svar på. Men som journalist avholder man seg for å komme med en så grov insinuasjon.

Men det er typisk for de røde journalistene i NRK. De nekter seg ingenting. Men disse kjepphøye journalistene har ødelagt NRK. De produserer kjedelig, forutsigbar propaganda.

At Solheim ble håndplukket av regjeringsadvokaten og går rett inn i stillingen som advokatfullmektig og kommunikasjonsansvarlig sier en del om regjeringsadvokaten. Fredrik Sejersted ble med på Nicolai Tangens smøretur til Penn University i november 2019.

Sejersted mente han deltok som privatperson. Han var senere referanse for Tangen.

Sejersted ble påspandert luksus-seminar av sin gamle venn Tangen, var siden referanse i ansettelses­prosessen hans

– Kort vei fra gaver til korrupsjon, sier professor ved NHH

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.