Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er kjent for å være i tåka, men nå beviser han for alvor at han er så langt ute i skodda at han ikke lenger kan se noe som helst.

Støre tror nemlig at det er mange i Finnmark som er for elektrifisering av Melkøya.

– Vær klar over dette: Mange i Finnmark er for dette, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på onsdagens partilederdebatt på TV 2.

Dette er stikk i strid med virkeligheten, hvor en undersøkelse fra august viser at nær 70 prosent i Finnmark synes elektrifisering er en dårlig idé.

Men tall fra virkeligheten er som kjent ikke noe for Støre, som lever i sin egen virkelighet, og i den så er elektrifisering av Melkøya en viktig vei å gå.

– Vi må telle tonn, og hele samfunnet vårt kommer til å kreve mer kraft, mer nett og mer enøk. Og Melkøya-prosjektet er en veldig god start for det, sa han.

Frp har markert seg som en stor motstander av elektrifiseringen, noe finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener er dobbeltmoral.

– Her er et brev som er sendt da Frp hadde olje- og energiministeren. Dere stoppet at man skulle stanse elektrifiseringen og sa «go», sa Vedum.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.