Tidligere president i USA, Donald Trump, har oppfordret legemiddelselskaper til å offentliggjøre sikkerhetsdataene sine for COVID-19-vaksiner.

– Hvis de har fakta, så bør de offentliggjøres umiddelbart. Folk bør forstå det, og de bør vite hva forskningen viser og hva fakta sier, mener Trump.

Mens president Joe Biden har lagt innen stor innsats for å finansiere en ny COVID-19-vaksine, mener Trump det er grunn til å mane til forsiktighet, skriver The National Pulse.

– Jeg har ennå ikke hørt hva han sa – men alt nytt må undersøkes veldig nøye, sa Trump.

En studie utført av det anerkjente tidsskriftet «Frontiers in Immunology», fant at mRNA COVID-19-vaksiner kan «omprogrammere» barns immunsystem i opptil seks måneder etter vaksinasjon, noe som påvirker kroppens evne til å bekjempe andre patogener.

Trump understreket at legemiddelselskaper har en plikt «til å være ærlige med tallene», og la til:

– Hvis de holder tilbake, betyr det at de skjuler noe som ikke er bra. Så det er bra for dem å være ærlige, og folk vil forstå at de må være ærlige, og all informasjon – de må offentliggjøre den.

Åpenhet og offentliggjøring av sannferdig informasjon om COVID-19-vaksiner har vært et problem under Joe Bidens presidentskap.

E-poster som ble innhentet av Kongressen, viser at Det hvite hus under Biden lyktes med å påvirke Mark Zuckerbergs Facebook- og Instagram-plattformer til å sensurere og/eller fjerne innhold knyttet til COVID-19-vaksiner, inkludert «humoristiske eller satiriske vitser» og til og med «sann informasjon om bivirkninger».

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.