Området rundt Møllergata skole på Hammersborg i Oslo har vært belastet i lang tid. Her blir det solgt og brukt narkotika i gatene, i parken og i skolegården etter skoletid. 

– Jeg har både sett og blitt tilbudt dop her. Jeg har sett salg og bruk av dop både i rolige termer, som hasj, men også veldig tung narkotika. Jeg opplever det som utrygt her. Det har jeg aldri gjort før, sier Jonas Adnan Giæver (31) til Avisa Oslo.

Store ansamlinger av ungdommer møtes og selger seg imellom. Giæver sier også at damer i området har fått seksuelt trakasserende ting ropt etter seg.

Jonas har oppvokst i området og gikk selv på Møllergata skole. Han forteller om krimteknikere fra politiet som var til stede i gata flere ganger i forbindelse med funn av kjemikalier på en adresse i området.

– Jeg spurte om det var innspilling av «Breaking Bad» her eller noe liknende, og da sa politimannen at du ikke er så langt unna sannheten, sier Giæver.

Problemet er at kommunen har bestemt at Kristparken i Møllergata, som tidligere var tilholdsstedet for dop langere og brukere, nå skal pusses opp. Med byrådets grønne profil har de derfor satt ut beker og stoler i gatene rundt Møllergata skole, og de blir nå brukt til narkotika formål.

– Få benkene fjernet. Få narkotrafikken fjernet. Benkene har blitt et tilholdssted for narkohandel og bruk. Fjerner man dem vil kanskje noe av problemet løse seg. Det er jo ingen i gata som bruker dem på grunn av langerne og brukerne uansett, sier Giæver.

– Oslo er blitt en trist by

Bydelen skriver at de anerkjenner narkotikaproblemet i området og informerer om at de har satt inn vektere.

– Bydelen har iverksatt daglig vektertjeneste rundt parken og i Deichmanns gate. Vekterselskapet melder om rusbruk på sine vekterrunder. Bydelens parkdrifter melder om rusbruk også på dagtid og om økt behov for rydding av sprøyter og brukerutstyr, sier de.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.