Nytt

Grønland i Oslo har lenge vært preget av forskjellig kriminell aktivitet. I 2009 lovet fremtredende Arbeiderpartipolitikere at de skulle ta byen tilbake. Beboere på Grønland ber nå før valget, nok en gang, politikerne om å ta grep.

Tilsynelatende fri flyt av narkotika, mange bostedsløse, lommetyveri og ran. Grønlandsbeboere ber politikere ta grep.

Høyres stortingskandidat Heidi Nordby Lunde har tatt med seg et TV-team fra TV2 på tur til Grønland. Det som beskrives må være en falitterklæring for politikere som kritiserer folk for å snakke Norge ned. Hvordan skal man snakke opp utviklingen i landets hovedstad når ungdomsklubbene er arnested for kriminelle gjenger, og det er lettere å kjøpe dop enn øl?

Åpenlys omsetning av narkotika. Fritidsklubber som arnested for kriminelle gjenger. Rusede og hjemløse som henger i parkene. Dette har blitt situasjonen rundt Grønland høsten 2013.

– Grønland har blitt et lovtomt rom, mener Høyres stortingskandidat Heidi Nordby Lunde.

I 2009 innkalte Arbeiderparti til et folkemøte under Vaterlandsbrua. Med parolen «Ta gata tilbake» lovet daværende justisminister Knut Storberget, tidligere statssekretær Libe Rieber-Mohn, og leder av Oslo Arbeiderparti Jan Bøhler å rydde opp – raskt.

Hvis beskrivelsen stemmer, så ser det ut til at kriminalitet er normen, ikke unntaket, ute på Grønlands gater. Er Arbeiderpartiets politikere stolte over utviklingen i dette multikulturelle området?

Åpenlys omsetning av narkotika. Fritidsklubber som arnested for kriminelle gjenger. Rusede og hjemløse som henger i parkene. Dette har blitt situasjonen rundt Grønland høsten 2013.

– Grønland har blitt et lovtomt rom, mener Høyres stortingskandidat Heidi Nordby Lunde.

I 2009 innkalte Arbeiderparti til et folkemøte under Vaterlandsbrua. Med parolen «Ta gata tilbake» lovet daværende justisminister Knut Storberget, tidligere statssekretær Libe Rieber-Mohn, og leder av Oslo Arbeiderparti Jan Bøhler å rydde opp – raskt.

Fire år senere ser ikke situasjonen ut til å ha bedret seg. Etter bare få meter får Heidi Nordby Lunde og TV2.nos journalist tilbud om å kjøpe smuglersigaretter.

Lunde mener situasjonen er verre enn noen gang.

– Kriminalitetsbildet har utviklet seg. I praksis er kjøp og salg av narkotika blitt legalisert. Det florerer også av andre ulovlige smuglervarer. Dette finansierer igjen andre typer kriminalitet, sier Lunde.

http://www.tv2.no/nyheter/politisk/hoeyre-situasjonen-paa-groenland-er-verre-enn-noen-gang-4114166.html