Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kraftig hærverk på Domus Juridica i Oslo sentrum har ført til at universitetet har stengt bygningen. Bygget er så rasert at det ikke kan brukes.

Hærverket er utført i studentarealene på Domus Juridica, som er det største bygget til Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Her bruker hundrevis av studenter å ha sine lesedager, men inntil videre er lokalene avskåret fra å benyttes.

– Bygningen er utsatt for omfattende hærverk i studentarealene, og bygget er stengt mens opprydnings- og sikringsarbeidene pågår, skriver UiO i en melding til studentene ifølge Avisa Oslo.

Fakultetsdirektør Oddrun Rangsæter satt i krisemøte tirsdag morgen og kunne derfor ikke kommentere saken overfor avisa.

Bilder fra stedet viser knuste vinduer, ødelagte stoler og bord og lokaler preget av kaos. Det bærer preg av ren vandalisme det er vanskelig å forstå hensikten med.

En student forteller til VG at det har gått verst utover kantina. Lyseblå deler som ligger rundt omkring stammer fra kunst som henger fra taket.

Én person pågrepet

En person er tatt for det omfattende hærverket på Domus Juridica i Oslo natt til tirsdag.

Det opplyser informasjonsansvarlig ved Juridisk fakultet Steinar Hafto Myhre til Rett24.

– Det er kun materielle skader, ingen personskader. Hendelsen ble oppdaget av en vekter, og gjerningsmannen ble tatt hånd om av politiet, opplyser han.

– Vi har ingen grunn til å tro at vedkommende har noen tilknytning til fakultetet. Han har tatt seg inn etter stengetid, og det fremstår for oss som tilfeldig at akkurat dette bygget er utsatt for dette.

Myhre opplyser at Domus Juridica blir stengt ut dagen.

Også for disse lokalene, som for et økende antall steder i samfunnet, blir trolig løsningen også her å øke bruken av  kostbare vakttjenester.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.