Politiet har rykket ut til Majorstua i Oslo. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Torsdag ettermiddag ble to lærere ved UiO utsatt for et knivangrep ved en av universitetets bygninger på Majorstua. Én av lærerne er kritisk skadd, den andre lettere skadd.

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, sier til NTB at knivhendelsen på Majorstua er svært krevende og dramatisk.

– Dette er en sjokkerende hendelse for alle. Jeg skjønner at den kan virke svært krevende og dramatisk, sier Stølen til NTB.

– Det som har skjedd er virkelig trist og vanskelig. Vår oppgave blir hovedsakelig å ta vare på alle som er berørt av det som har skjedd.

Rektoren kan ikke huske at det har skjedd lignende hendelser ved universitetet tidligere.

– Her og nå kan jeg ikke huske at det har skjedd noe lignende her før. Derfor blir det viktig for oss å trygge studentene på at UiO er en trygg plass å studere. Vi vil åpne mulighetene for at de som ønsker det skal kunne få noen å prate med, sier Stølen.

Det skal være en student som har utført knivangrepet, vedkommende er pågrepet. Politiet gir ikke nærmere informasjon om den pågrepne, utenover at det er en mann i 20-årene.

Dette føyer seg inn i en lang rad av knivhendelser i senere tid, mange av dem i Oslo og omegn.

Les også: 

To tenåringer pågrepet etter knivstikking på Holmlia

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.