Minst åtte personer er drept etter at en person åpnet ild på et universitet i Perm i Russland mandag morgen, melder russiske etterforskere.

Ifølge den russiske etterforskningskomiteen er åtte personer døde og opp til 20 såret. Helsedepartementet i landet opplyser ifølge russiske nyhetsbyråer at 24 personer blir behandlet på sykehus, hvorav 19 av dem for skuddskader.

Komiteen opplyser at gjerningspersonen er pågrepet, og at han ble såret under pågripelsen. De har fastslått identiteten til mannen. som er student på universitetet.

Etterforskningskomiteen tar seg av de større kriminalhendelsene i Russland.

Tidligere opplyste komiteen om fem døde og seks sårede.

Flyktet ut av vinduer

Ifølge universitetets pressetjeneste brukte personen et ikke-dødelig våpen. Slike våpen avfyrer vanligvis gummi- eller plastkuler, men kan lett bygges om til å avfyre andre typer ammunisjon.

Russiske journalister har spredd videosnutter av folk som i panikk hopper ut av vinduer på universitetet og løper fra området. Studenter forteller at de låste seg inn i undervisningsrommene, og lærere sier de barrikaderte seg på lærerrommet.

Det er også postet en video av den antatte gjerningspersonen i sosiale medier, hvor han er maskert og går rundt på universitetsområdet, åpenbart bevæpnet.

Universitetet har omtrent 12.000 studenter. Rundt 3.000 personer skal ha vært på campus da skytingen startet.

Ifølge regionale myndigheter holder lokale skoler, høyskoler og universiteter stengt ut mandag.

Millionbyen Perm ligger i Uralfjellene, rundt 1.100 kilometer øst for Moskva. I mai drepte en 19 år gammel væpnet mann sju mennesker på en skole i Kazan, også øst for Moskva.

Putin sender sine kondolanser

President Vladimir Putin er informert om skytingen, og både helse- og forskningsministeren i Russland er blitt sendt til Perm for å sørge for at ofrene får hjelp.

– Presidenten sender sine dypeste kondolanser til dem som har mistet familie og sine kjære som følge av denne hendelsen, sa Putins talsperson Dmitrij Peskov til mediene mandag.

Skoleskytinger er uvanlig i Russland, da undervisningssteder ofte har stramme sikkerhetsrutiner, og det er vanskelig å få kjøpt våpen på lovlig vis. Etter den forrige skoleskytingen i mai ba Putin om en gjennomgang av landets våpenlover.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.